Nije teško

I male stvari su bitne: Savjeti za sretnu i uspješnu vezu

Uspjeh svakog odnosa ovisi i o malim i o velikim stvarima, a ako slijediš ove jednostavne korake - to će pozitivno utjecati na odnos

everton-vila-zOxYem4n4h8-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Svi mi želimo imati zdravu, uspješnu i sretnu vezu, no unatoč tome odnosi su vrlo komplicirani i nemaju svi sretan kraj. Uzroci prekida i razvoda mogu biti različiti, a važno je napomenuti i da je svaki odnos jedinstven, kao i osobe koje su u tom odnosu.

Image
5 velikih

Koji su znakovi da ste ti i tvoj partner pravi superpar?

Kada nekoga volimo, želimo da taj odnos bude dugoročan i uspješan, a to podrazumijeva mnogo truda i rada na samom odnosu. Uspješne veze temelje se na nekoliko ključnih faktora, a psiholozi i stručnjaci za odnose su u radu s brojnim parovima došli do određenih zaključaka.

Prema rezultatima njihovih istraživanja, nekoliko je stvari koje ljudi u sretnim i dugoročnim vezama čine bolje i drugačije od svih ostalih.

Iskrenost je najvažnija

Iskrenost i međusobno povjerenje između partnera temelji su svakog zdravog odnosa. O stvarima koje su uistinu važne, partneri ne smiju lagati jedno drugom. U protivnom, laži, čak i one male i naizgled nevine, dugoročno gledano mogu naškoditi odnosu i narušiti povjerenje. Uvijek treba govoriti istinu, kakva god ona bila. To je prvo i najvažnije pravilo svakog dobrog odnosa.

shimmer fallback

Konflikti ostaju kod kuće

Svaki odnos ima svoje faze, uspone i padove, a svađe su normalan dio odnosa. Uobičajeno je da se partneri neće uvijek slagati oko svega te će povremeno dolaziti do konflikata. No važno je sva ta neslaganja i rasprave riješiti kod kuće, u privatnosti svoja četiri zida. Raditi drame ili pak voditi važne razgovore pred drugima uistinu nema smisla, a i prilično je nepristojno.

shimmer fallback

Partneri uvijek 'čuvaju leđa' jednom drugom

U uspješnoj i sretnoj vezi partneri su uvijek na istoj strani i brane jedan drugoga u društvu ostalih. Jedno je kad se partneri međusobno svađaju, a drugo je kad netko drugi napada osobe do kojih nam je stalo. Partneri uvijek trebaju podržavati i braniti jedno drugo pred drugima, bez obzira na to je li riječ o obitelji, prijateljima ili slučajnim ljudima. Upamti, ti i tvoj partner ste tim protiv ostatka svijeta.

shimmer fallback

Riječi uvijek treba birati pažljivo

Ponekad, kada se razljutimo, svi postajemo pomalo temperamentni i često u bijesu kažemo neke stvari radi kojih kasnije žalimo. Kada ste usred žestoke svađe, radije se pokušaj odmaknuti i malo razmisliti o svemu. U protivnom, možda ćeš reći nešto loše te tako duboko povrijediti svog partnera. Vrlo je važno svoje riječi birati pažljivo, čak i tijekom onih najvećih konflikata.

shimmer fallback

Ponekad samo treba prespavati noć

Kaže se da nikad ne smijemo u krevet ići ljuti, no kad je riječ o vezama, ponekad je upravo to najbolja stvar koju možemo napraviti. Usred žestokih svađa, možda je najbolje ostaviti partneru i sebi malo prostora i samo prespavati noć.

shimmer fallback

Uspjeh svakog odnosa ovisi i o malim i o velikim stvarima. Slijeđenje ovih jednostavnih koraka pomoći će i tebi i tvom partneru da poboljšate svoj odnos i da si osigurate dugoročnu, uspješnu i sretnu vezu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.