Začinite odnos

U vezi ste dugo i upali ste u rutinu? Evo kako vratiti strast

Predvidljive rutine najveći su neprijatelj inovativnosti u vezama, ali postoje tehnike koje će začiniti i najpasivniji brak

pexels-artem-beliaikin-1139846.jpg
Foto: Pexels

Sjećaš se kako ti se cijeli tjedan nije skidao osmijeh s lica kada si se zaljubila i počela izlaziti sa svojim dragim? Kada ste jedva čekali da odradite sve dnevne obaveze samo da možete konačno provoditi vrijeme skupa? Kada je svaka kava bila najslađa na svijetu, a svaki odlazak na izlet kao let na Mars - nestvarno dobar. Iskusni parovni znaju da svaki odnos ima emocionalne gradacije - od početnog zanosa, preko beskrajne ljubavi do zajedničkog života u kojem se zbog obaveza jedva i vidite. S vremenom su nestali leptirići, a početni zanos i osmijeh na licu zamijenila je svakodnevna rutina u kojoj njegujete više cimerski nego ljubavni odnos.

Image
Anti-afrodizijaci

Iz njegova ugla: 10 najvećih ubojica strasti u dugim vezama

To ne znači da i dalje ne osjećaš privrženost prema svom dragom. Stagnacija u vezi ili braku je normalna stvar. Poznajete se dovoljno dobro da vodite ugodan zajednički život i u toj ugodnosti ste postali pasivni. Koliko god voljela nakon posla leći na kauč i gledati filmove svaki dan, duboko u sebi žudiš za onim žarom s početka veze. Predvidljive rutine najveći su neprijatelj inovativnosti u vezama. Unatoč tome, postoje tehnike koje će začiniti i najpasivniji brak ili vezu, potrebna je samo svakodnevna volja. Žar se i dalje krije u vama, potrebno ga je samo ponovo pronaći, a uz ova četiri trika tvoja bi se veza mogla ponovo rasplamsati

Posloži prioritete

Sjeti se kako si bila brižna prema svom partneru i njegovim potrebama na početku vašeg zajedničkog života. Uživala si ispunjavati njegova želje kako bi mu pružila sitna zadovoljstva. Ni danas to ne moraju biti veliki planovi i iznenađenja. Užitak je u malim stvarima. Potrudi se da svaki dan razveseliš svog partnera, to možeš učiniti i lijepom gestom, ne nužno materijalnom stvari. Stavi 'vas' opet na prvo mjesto. Kućni poslovi neće nigdje pobjeći.

shimmer fallback

Uključi humor i zabavu

Nekada ste išli u kino, na planinarenje, vožnju biciklima, pa čak i u lunapark iako ste debelo prestari za to i onda bili. Radeći stvari koje oboje volite učvršćujete svoj odnos. U dugim vezama lako zaboraviš opustiti se i pustiti sve! Probudi razigrano dijete u sebi i dozvoli mu da ponovo uživa u društvu osobe koju voliš. Razmisli, nije život samo kuća i posao. Koja je poanta svega ako ne možeš uživati u tome što imaš.

shimmer fallback

Intimna povezanost

Uz malo truda možete se oboje ponovo osjećati kao da ste se nedavno upoznali. Razgovarajte, saznaj što bi bilo uzbudljivo, a što novo za tvog partnera. Ako nemaš ideje, počni s jednostavnim. Kada si se zadnji put ljubila sa svojim partnerom? Evo prilike - ljubite se ponovo. Uzmite 15 minuta u danu samo za sebe i ljubite se. Možda ti otvori potpuno novu sferu intimnosti. Važno je samo da su obje strane jednako zainteresirane. I drži život pod kontrolom, ne dozvoli mu da se previše infiltrira među vas dvoje.

shimmer fallback

Tretiraj ga kao da je najinteresantniji na svijetu

Ljubav i privrženost su tu, u sadašnjosti, ne u prošlosti, ne u budućnosti. Znamo da je klišej, ali živi život punim plućima i uživaj u trenutku. Koliko si samo puta bila s njim na večeri i pola vremena provela na mobitelu,a mogli ste zajedno stvarati uspomene i smijati se. Pričajte, interesiraj se za njegov dan, pitaj ga kako je proveo vrijeme bez tebe i planirajte kako provesti vrijeme skupa.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.