Jaka seksualna želja različito utječe na muškarace i na žene

I kod muškaraca i kod žena pojačana seksualna želja povezana je s većim brojem seksualnih odnosa

Jaka seksualna želja različito utječe na muškarace i na žene

Seksualni nagon uključuje nečiji stav prema seksu, seksualnu želju i seksualno ponašanje. Muškarci, svugdje u svijetu (znači bez obzira na kulturološke razlike i odgoj) u prosijeku imaju jači seksualni nagon od žena. I dok neke žene imaju izraženu seksualnu želju, ona se ipak razlikuje od muške.

Image

Želite najbolji seks svog života? Isprobajte ove savjete za tantrički seks


Ženski libido podložan je promjenama tijekom menstrualnog ciklusa pa će tako biti najjači za vrijeme ovulacije. Zanimljivo je i da hormoni utječu na to koliko će ti privlačan i simpatičan biti tvoj partner.

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Istaživanje objavljeno na portalu Psychology Today pokazalo je da heteroseksualne žene u vrijeme ovulacije privlače muževni i lijepi muškarci. U to vrijeme nisu im pretjerano privlačni njihovi partneri (čak i ako ulaze u gore spomenutu kategoriju). Ostale dane ciklusa žene će više voljeti i biti privrženije svojim partnerima.

Muškarčeva seksualna želja je postojanija od ženine. Naravno, utječu na nju psihološki faktori, no u bazi je uvijek ista i lako ju je aktivirati.

I kod muškaraca i kod žena pojačana seksualna želja povezana je s većim brojem seksualnih odnosa. Libido i učestalost seksualnih odnosa ovise i o bračnom statusu. Ako si u vezi, odosno imaš redovito seksualne odnose, tvoja će seksualna želja biti izraženija. Ona je kod žena direktno povezana s brojem snošaja - što ih je više, to je veća. S druge strane, muškarcima bračni status ne utječe na libido. Žene najčešće svoj seksualni nagon razvijaju unutar odnosa, a ne kroz traženje različitih partnera.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.