Problemi u krevetu

Iznenađujući razlozi zbog kojih možda imaš nizak libido

Određeni lijekovi i nezdrava prehrana mogu negativno utjecati na želju za seksom

womanizer-wow-tech-1e3-lYkJsfs-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Nizak libido odnosno nedostatak želje za seksom problem je koji se danas javlja kod mnogih parova, a iako je uvriježeno mišljenje da se češće javlja kod nas žena, ovaj se problem podjednako javlja kod oba spola.

Image
Uvrsti ih u svoju prehranu

Prirodni afrodizijaci za bolji seksualni život

Seksualna želja varira i one se razlikuje od pojedinca do pojedinca te je sasvim normalno da nismo uvijek raspoloženi za seks, no ponekad nizak libido može biti znak nekih dubljih problema, bilo emocionalnih ili pak fizičkih.

Stres, nedostatak intimnosti, loša prehrana, nisko samopouzdanje i brojni drugi faktori mogu utjecati na tvoju želju za seksom. Ako već dugo imaš problema s tim, možda je vrijeme za stručnu pomoć.

Važno je pronaći uzrok, a neke od iznenađujućih razloga koji bi mogli uzrokovati slabi libido otkrivamo ti u nastavku.

Prehrana

Loša i nezdrava prehrana može negativno utjecati na zdravlje, osobito ako jedeš previše procesuiranih namirnica koje obiluju šećerima. Osim što je takva hrana loša za tijelo, također može uzrokovati i druge probleme, a jedan od njih je i nizak libido. Probaj jesti zdravije i uvedi u svoju svakodnevnu prehranu puno voća i povrća, a manje industrijski obrađenih namirnica.

shimmer fallback

Uzimanje određenih lijekova

Iako su lijekovi važni, pojedini mogu izazvati određene nuspojave poput smanjene želje za seksom. Primjerice, određeni antidepresivi loše utječu na libido, dok antibiotici ubijaju dobre bakterije u probavnom traktu. Smatraš li da ti lijekovi koje uzimaš utječu na libido, posavjetuj se s liječnikom.

shimmer fallback

Sjedilački način života

Fizička aktivnost nužna je za ljudsko zdravlje, a vježbanje nam pomaže da ostanemo u dobroj formi. Često žene zbog nedostatka vježbanja i sjedilačkog načina života nisu zadovoljne svojim tijelom te imaju nisku razinu samopouzdanja zbog čega ne žele imati odnose sa svojim partnerom. Fizička aktivnost doprinosi cjelokupnom zdravlju, a vježbanje povećava razinu serotonina i dopamina – kemijskih tvari koje su važne za zdrav libido.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.