Sveži me nježno

Bondage za početnike ili kako sigurno koristiti vrpce i užad u spavaćoj sobi

Dok vežeš brodske čvorove, zamišljaš kako bi bilo dobro njega svezati. Na godišnjem ste, jedrite i svašta ti pada na pamet. Znamo kako to i realizirati, odnosno što sve treba u bondageu za početnike

warm-orange-2P9pMLEaags-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ukoliko još uvijek nisi zavirila u svijet vezivanja, dominacije i podređivanja u seksu, vjerojatno misliš da je riječ o zastrašujućim seksi igricama rezerviranima samo za posebnu sortu ljudi. No, nije. Zahvaljujući filmu 50 nijansi sive, bondage seks postao je popularan, a želiš li ga i sama iskusiti dobro bi bilo informirati se i naučiti stvari bitne za siguran i uzbudljiv seks.

Image
Opusti se i uživaj

Pokušaj nešto novo: Uz ove seks poze do nezapamćenog vrhunca

U nastavku ti donosimo sve što bi trebala znati o bondageu za početnike. Prije svega, zašto se ova vrsta seksa tako zove. Bondage na engleskom znači ropstvo, podređivanje, oduzimanje slobode, a u seksu je riječ o aktivnosti koja spada u BDSM domenu, što je engleska kratica koju prevodimo vezivanje (bondage o kojem govorimo) - dominacija - sado - mazo.

Image
Foto: Pexels

Bondage seks podrazumijeva vezivanje ili druge načine sputavanja, naravno uz suglasnost osobe koju se veže. Jedan od partnera preuzima dominantnu ulogu, dok drugi postaje podređen. U nastavku ćeš otkriti kako se odlučuje tko dobiva koju ulogu te ostale bitne stvari za bondage početnike.

Sigurna riječ


Puno češće koristi se engleski termin safe word, no zašto ga ne prevesti na hrvatski? Uglavnom, riječ je o riječi koju partneri dogovore prije seksa, a koju će koristiti u slučaju da jedno od njih iz nekog razloga želi prekinuti akciju. Kao sigurna riječ nikad se ne koristi "nemoj", "prestani" ili nešto slično, jer ćete ih možda koristiti u svojim ulogama, u seksualnim igricama. Za sigurnu riječ izaberite neku jasnu, kratku koja nema veze s vama. Primjerice ptica, lubenica ili kuća.

Image

Nemojte konzumirati alkohol


Nikada nije mudro upuštati se u seks pod utjecajem alkohola ili nekih drugih opijata, a osobito ne ako pritom koristite užad, lisičine i ostala pomagala koja imaju za svrhu jednome od vas oduzeti slobodu. U bondage se upuštajte bistre glave, kako biste se, ukoliko do toga dođe, u trenu mogli osloboditi.

Image

Vrat ne vezuj!


Vežite ekstremitete na sve moguće načine koji vam padnu na pamet, no vrat ne dirajte. Nije poanta ostaviti nekog bez zraka, već ga lišiti slobode. Osim toga, u vratu su vratni kralješci koji se lako mogu ozlijediti, što pak može biti fatalno. Ako vas uzbuđuje da vrat bude svezan, postoje posebni dekorativni ovratnici skrojeni u tu svrhu.

Image

Ne vezuj prečvrsto


Pazite da ne prekinete cirkulaciju, odnosno ne svezujte prečvrsto i nikada onog vezanog ne ostavljajte samog u prostoriji. Iako je sve ovo igra, trenutak nepažnje može dovesti do nesreće. Budite pažljivi jedno prema drugome i jasni u tome što želite i što ne želite raditi. To definirajte prije samog seksa, onda kada se dogovarate oko sigurne riječi.

Image

Nježnost za kraj


Vezivanje je igra dominacije i podređenosti koja djeluje vrlo stimulativno u seksu - adrenalin koji se javlja kod poređene osobe zbog ograničavanja slobode i "opasnosti" u kojoj se nalazi je u uskoj vezi sa seksualnim uzbuđenjem, dok osjećaj moći jednako djeluje kod osobe koja dominira. No, nakon seksa, kada se hormoni smire, osoba koja je bila podređena, može se osjećati usamljeno ili povrijeđeno i tu je bitno da partner ili partnerica pokažu ljubav. Nježnost bi trebala biti neizostavni dio svakog seksualnog odnosa.

Image
Foto: Pexels

Kako početi?

Za početak izbjegavaj grubu užad i koristi mekane, nježne tkanine poput satena, svile, možda njegove kravate, kako ne biste oštetili kožu. Također, za početak se fokusirajte na gležnjeve ili ručne zglobove, a kasnije isprobajte kombinacije pa svežite i noge i ruke skupa… Varijacija je bezbroj, a granica je vaša mašta. Prosurfajte seksi web shopovima, naći ćete pronaći pregršt alata koji će vam koristiti kod bondagea.

Image