Ako planiraš romantičnu noć s partnerom, izbjegavaj ovih 7 namirnica koje smanjuju seksualnu želju

Na tvoju seksualnu želju mogu negativno utjecati razne stvari poput stresa i razine energije. Neka hrana ne bude jedna od njih

Ako planiraš romantičnu noć s partnerom, izbjegavaj ovih 7 namirnica koje smanjuju seksualnu želju

Ako si te sreće da samoizolaciju provodiš sa svojim partnerom, napokon oboje imate vremena posvetiti se jedno drugome. No ako vas i dalje nešto u tome sprječava, možda je vrijeme da promijenite sadržaj svojih tanjura.

Image

Odlične namirnice koje će vam poboljšati libido


Seksualna želja je nešto što u nama varira ovisno o dobu dana, mjeseca, razini energije ili količini posla kojeg imamo. No još jedan veliki utjecaj na libido ima tvoja prehrana. Kao i na sve procese u tvom tijelu, uravnotežena prehrana puna zdravih nutrijenata ključ je zdravog seksualnog nagona. Zato bi bilo dobro da više pažnje obratiš na to što jedete.

Pronašle smo nekoliko namirnica koje bi svakako trebali izbjegavati ili konzumirati u manjoj količini kako bi mogli neometano uživati jedno u drugome.

Couple Tickle GIF from Couple GIFs


Alkohol

Iako nam svima nakon koje čaše vina seksualna želja obično naraste, nije dobro pretjerivati. Na utjecaj alkohola posebno su osjetljivi muškarci. Pretjerana konzumacija alkohola smanjuje dotok krvi u spolni organ i povećava lučenje angiotensina, hormona koji je povezan s erektilnom disfunkcijom. Zato idući put kada budete na romantičnoj večeri, najbolje bi bilo da se zaustavite na jednoj čaši vina. 

Crveno meso i sir

Crveno meso može biti prepuno hormona i antibiotika koji mogu poremetiti rad naših hormona i tako dovesti do smanjene seksualne želje. To ne znači da ga treba izbaciti u potpunosti. Jednostavno smanji konzumaciju i zamijeni masnije komade crvenog mesa za one s manje masti i pripazi da je tvoja prehrana balansirana ostalim obrocima. Isto kao i crveno meso, sirevi mogu biti prepuni hormona koji mogu utjecati na libido.

Masna hrana

Postoje masti koje su zdrave za tvoj organizam, ali postoje i one koje mu mogu naštetiti. Trans masne kiseline koje se nalaze u brzoj hrani i prerađenim proizvodima smanjuju i muški i ženski libido. Osim toga, mogu smanjiti broj spermija i tako utjecati na mušku plodnost. S vremena na vrijeme preskoči krumpiriće i odluči se za salatu.

Gazirana pića

Gazirana pića nisu loše samo za tvoj i partnerov libido, nego i za cijelo tvoje tijelo. Pretjerano konzumiranje ovakvih napitaka dovodi do erektilne disfunkcije. Uz to, zbog velike količine šećera koju obično sadrže, naglo povećavaju razinu glukoze u krvi što dovodi do jednako naglog pada energije. A nedostatak energije nikada nije poželjan za vrijeme romantičnih trenutaka.

Kava

Iako se može činiti da bi jedna šalica kave pridonijela seksualnom iskustvu, za neke možda nije tako. Sve zapravo ovisi o tvom odnosu s kavom. Ako zbog nje postaneš nervozna i anksiozna, najbolje je da ju u romantičnim trenutcima preskočiš. Isto vrijedi i za tvog partnera.

Kokice iz mirkovalne pećnice

Ako ste isplanirali romantičan spoj uz film i kokice, možda bi bilo bolje da preskočite kokice. Prema istraživanju iz 2009. godine, kokice iz mikrovalne pećnice sadrže perifluoroalkilne kiseline poput PFOA i PFOS koje smanjuju seksualnu želju, ali i broj spermija. 

Prevelike količine šećera

Šećer je u umjerenim količinama odličan. Ali pretjerivanje u konzumaciji šećera smanjuje otpornost tijela na leptin, hormon koji utječe na razinu energije i osjećaj gladi. To za tvoje tijelo znači smanjenu želju za seksom dok za tvog partnera znači značajno smanjenje testosterona.