Izbjegni ih u širokom luku

7 stvari koje nikako ne bi trebala raditi prije igrica pod plahtama

Kako bi sačuvala svoje zdravlje, ali i sam seks učinila boljim, neke navike koje trebaš izbjegavati u širokom luku prije no što s partnerom uskočiš u krevet

profimedia-0317926766.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Vjerojatno ti je već poznato što se savjetuje učiniti nakon seksa, jedna od tih stvari je i pomokriti se kako bi se riješila bakterija ispriječila eventualne infekcije. No, znaš li da postoje i navike za koje stručnjaci savjetuju da ih po mogućnosti izbjegavamo netom prije odlaska u spavaću sobu s partnerom? Ponekad kad su vruće igrice na vidiku, poželimo skoknuti do kupaonice i malo se osvježiti – možda oprati zube i provjeriti svježinu daha, istuširati se i staviti još dezodoransa ili koju kapljicu parfema. I to je sasvim uredu. S druge strane, nešto je teže nabrojati koje stvari ne bismo trebali raditi prije seksa - i to zbog naših individualnih razlika.

Image

Svatko od nas ima različite rituale koji nam pomažu da ostanemo u pravom raspoloženju (za seks). Na primjer, neki ljudi izbjegavaju jesti tešku hranu kako ih ne bi mučili plinovi dok drugi preferiraju osjećaj sitosti i zadovoljstva“, kaže Anne Hodder, certificirana seks edukatorica iz Losa Angelesa.

Image
Podigni temperaturu u spavaćoj sobi

Zaigraj uloge i dovedi vruće igrice pod plahtama na viši nivo

Zato je, bez obzira na savjete stručnjaka koje ćemo podijeliti s tobom, bitno da se držiš svoje individualne rutine koja se pokazala dobrom za tebe. Ipak, postoje neke generalno loše navike koje je bolje pokušati izbjeći. Ovo su neke od njih:

Depiliranje

Možda si u zadnji čas primijetila neke dlačice koje na brzinu želiš odstraniti, ali netom prije seksa definitivno nije najbolje vrijeme za to. Koža nakon depiliranja i brijanja posebno je osjetljiva pa na ovaj način povećavaš rizik od oštećenja i infekcija. Glatke noge i savršena bikini zona nisu preduvjet za dobrar seks, zapravo, vrlo je vjerojatno da on to, u navali strasti, neće ni primijetiti ili da mu neće ni najmanje smetati. Zato, opusti se i zaboravi na britvicu.

Image

Električna četkica

Ovo vjerojatno zvuči neobično, ali kad malo razmisliš, ima itekako smisla. Naime, Krissy Brady, autorica zdravstvenih tema u magazinu Women's Health naglašava:

"Pranje zubi električnom četskicom (prije seksa) čini te podložnijom za obolijevanje od seksualno prenosivih bolesti."

Uzrok tome su mikro pukotine na tvom zubnom mesu koje omogućavaju lakši prodor bakterija i virusa u tvoj organizam.

Image

Neki lijekovi

Ne uzimaj lijekove na bazi antihistamina, odnosno, pričekaj dok akcija u spavaćoj sobi ne završi. Naime, ovi lijekovi protiv alergija isušuju tvoju sluznicu, a vjerojatno možeš pogoditi da to nije jedini dio tvog organizma koji će postati suh. Ako nema dovoljno vlažnosti, seks može biti bolan i neugodan, a osim toga moguća su ošetećnja i sitne pukotine sluznice – što opet povećava rizik od infekcija i zaraza.

Image
Foto: Pexels

Fokusiranje na umor

Ako počneš razmišljati o tome koliko si umorna, ovo će unijeti negativnu energiju u spavaću sobu i tvoj partner će to sasvim sigurno osjetiti. Zato, ako si umorna, ali si ujedno i raspoložena za malo akcije pod plahtama, pokušaj se razbuditi, kad jednom krenete brzo ćeš zaboraviti na umor. Zabavi se, a onda dobro odmori.

Image

Razgovaranje o financijama

Jedna od anti-seksi tema svakako su financije, osobito ako tvoj partner i ti imate problema na tom polju (s druge strane, ako ste milijunaši, onda jet o druga priča). Možda ste napokon sami i misliš da je idealno vrijeme kako biste raspravili neke stvari, no u tom slučaju možeš zaboraviti seks. Razgovor o financijama, obavezama i drugim ozbiljnim stvarima djeluje jako loše na libido, radije ostavi ove teme za kasnije.

Image

Lubrikant i kondom

Jednom kad se stvari ispod plahta zahuktaju, nije vrijeme za traženje lubrikanta i kondoma po kući - to je nešto što obavezno morate pripremiti ranije, kako bi vam u ključnom trenutku bilo na dohvat ruke. Misli unaprijed, a ne da onda morate prekidati ono što ste već započeli - nije seksi, nije romantično.

Image
Foto: Pexels

Hrana i alkohol

Vjerojatno već znaš da moraš pripaziti i ne dozvoliti si čašicu viška prije seksa, između ostalog, previše alkohola smanjuje mogućnost orgazma. No također nije preporučljivo jesti pretešku ili jako začinjenu hranu jer bi ovo moglo uzrokovati neugodne 'nuspojave', kao što su nadutost i plinovi. Osim toga, osjećat ćeš se tromo, puno i teško. Baš kao što nećeš pojesti tri tanjura graha prije no što odeš u teretanu, tako takva hrana ne bi trebala biti na tvom jelovniku ni koji sat prije seksa.

Image
Foto: Pexels