Obrati pažnju na 'crvene zastavice'

Njemu baš i nije stalo: Ovi znakovi otkrivaju da frajer više ne želi biti s tobom u vezi

Ima li smisla nastaviti odnos s osobom koja te ne želi? Ovih pet znakova jasno ti daju do znanja da mu uopće nije stalo

milan-popovic-FHvpa4-Fpu8-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Održavanje kvalitetne i zdrave veze iziskuje puno truda i energije od oba partnera, no često se događa da jedna strana više ne želi biti u vezi. Iako je teško dokučiti što druga osoba misli, postoje određeni znakovi i signali prema kojima vrlo lako možeš zaključiti želi li partner biti s tobom ili ne.

Image
Prema mišljenju psihologa

Zašto ljudi varaju svoje partnere? Ovo su najčešći razlozi

Naime, stručnjaci za veze tvrde da određeni obrasci ponašanja partnera otkrivaju je li zadovoljan u odnosu ili pak želi prekinuti.

Nažalost, veze su, baš kao i sam život, pune uspona i padova i nemaju sve sretan završetak. Ako si tek na početku veze, posve je normalno da si sumnjičava i da želiš znati ima li taj odnos budućnost. Ipak, vrlo često može se dogoditi da partneri nisu 'na istoj stranici', osobito kada se govori o zajedničkoj budućnosti.

Ako si primijetila da tvoj dečko odbija razgovarati o budućim planovima, vrlo je vjerojatno da nije spreman za dugoročan i ozbiljan odnos. Nemoj trošiti svoje vrijeme na nekoga tko te nije vrijedan te ignorirati 'crvene zastavice'. Pet znakova koji dokazuju da partner više ne želi biti s tobom u vezi donosimo u nastavku.

Često samo nestane

Ako tvoj dečko često samo nestane iz tvog života, ne odgovara ti na pozive niti poruke ili stalno ima neke izgovore samo da ne bude s tobom, to je jasan znak da mu nije stalo do tebe niti do vašeg odnosa. Kada nekoga volimo, onda želimo što više vremena provoditi s tom osobom i ta nam je osoba na prvom mjestu. Ako te tvoj partner većinu vremena ignorira te se pojavi samo kada nešto treba, vrlo je vjerojatno da on uopće ne želi biti s tobom.

shimmer fallback

Ne želi izlaziti s tobom

Kada nekoga volimo, želimo ga pokazati cijelom svijetu. Primijetila si da on odbija ići s tobom na javna mjesta ili ne želi uopće izlaziti van? To je samo znak da ne želi da vas svi ostali vide kao par. Ako ste već neko vrijeme zajedno, no još uvijek te nije predstavio prijateljima niti obitelji, vrlo je vjerojatno da nije uopće zainteresiran za ozbiljan odnos, već si mu samo usputna zabava.

shimmer fallback

Osjećaš nesigurnost

Mnoge žene kada shvate da ih partner gura od sebe još više inzistiraju na bliskosti, umjesto da odu iz takvog odnosa. Činiš sve što on želi samo kako bi mu udovoljila i kako bi ga zadržala, no to je posve pogrešan pristup. Ne možeš nekoga natjerati da te voli. Da bi odnos uspio, potrebni su obostrana ljubav i poštovanje. Ako se uz partnera osjećaš nesigurno, to je definitivno znak da ne želi biti s tobom u vezi.

shimmer fallback

Nisi mu prioritet

Budi iskrena prema sebi i zapitaj se jesi li svom dečku na prvom mjestu ili mu je uvijek sve drugo važnije? Bira li provoditi vrijeme s tobom ili sa svojim društvom? Je li mu posao važniji? Ako na sva ta pitanja imaš potvrdan odgovor, u problemu si. Dobro razmisli želiš li uistinu biti u vezi s nekim kome uopće nisi bitna. U svakom zdravom odnosu partneri su jedno drugom prioritet. Ako se oba partnera ne trude održati bliskost, odnos nema smisla.

shimmer fallback

Otvoreno ti je dao do znanja da ne želi ozbiljnu vezu

Ako ti je frajer otvoreno rekao da nije spreman za ozbiljan odnos, vrlo je vjerojatno da se neće predomisliti. Muškarce koji nisu spremni za vezu teško je promijeniti i sigurno ga nećeš natjerati da te zavoli, ako on to ne želi. Kada ti netko otvoreno da do znanja koje su njegove želje i potrebe, onda to trebaš i poslušati. Posve je u redu biti s takvom osobom ako i ti sama želiš samo usputnu vezu bez obaveza, no ako tražiš nešto više onda bi bilo najbolje da prekineš takav odnos.  

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.