Ljubavni život

5 najčešćih razloga zašto žene gube dobrog muškarca

Većinom se govori o tome što žene ne vole kod muškaraca, posebno kada žele ozbiljnu vezu. No muškarci također mogu biti odbijeni određenim ponašanjem kod žene. I oni će dobro razmisliti, posebno kada žele brak i djecu

profimedia-0279976244.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ljubavni odnosi uvijek su bili komplicirani i zbog toga je romantičan život često slatko-gorak. Svaku osobu privlače neke druge stvari kod suprotnog spola, a često i odbijaju. Muškarci vole jednostavnost i kada je žena prirodna. Iako su žene u moderno vrijeme jako fokusirane na selfije i outfite koje otkrivaju, muškarci znaju da žene nisu savršene i zbog toga su im seksi.

Image
Znanstvenici su složni

Žene su sretnije kad su u vezi s manje privlačnim muškarcima?

No postoje neke stvari koje muškarce i odbijaju te će zbog njih pobjeći iz veze. No ne radi se staroj trenirci koju nosi po kući ili kremi za lice nego o puno većim stvarima. Michael Griswold, stručnjak za veze i odnose, objašnjava za Your Tango zbog kojih razloga muškarci najčešće odustaju od veze odnosno što ih odbija kod žena.

Ima ograničene interese

Muškarac želi znati da je žena zainteresirana za njega. Naravno to mu jača ego i zna da je prioritet. No muškarac ne želi biti ženi jedini prioritet. Voli kada ženu zanimaju i druge stvari. Može se raditi o hobiju, poslu ili druženjima s prijateljima. Nešto mora postojati u njezinom životu. Kada je muškarac jedino što je ženi važno onda se stvara dodati pritisak i može osjećati da "ne može disati" zbog toga što je njezin život usmjeren na njega.

Image
Foto: Unsplash

Skriva svoju ženstvenost

Žene koje se ponašaju kao da su "dio ekipe i jedna od muškaraca" su sjajne. Jači spol voli žene koje obožavaju nogomet, prljave šale i sve druge muške stvari. S druge strane muškarac ne traži novog muškog prijatelja. Oni također vole ženstvenost i način na koji se ona brine o sebi ili svojoj kosi, no i kada zatraži pomoć jer joj se činilo da čuje neke zvukove u stanu. No vole i kada se sprema za izlazak. Vrlo je jednostavno: muškarac voli kada žena pokazuje svoju ženstvenost i to ga uzbuđuje.

Image
Foto: Unsplash

Nepristojan razgovor prelazi granice

Prostačenje ili "dirty talk" u spavaćoj sobi je općenito dobra stvar. To je još jedna od stvari koja će muškarca jako uzbuditi. No ako je vrlo često postaje jako neprivlačno. Na primjer ako žena za sebe govori da "tatina prljava curica" i slične stvari može postati jako čudno. Stoga začinjeno može biti jako dobro, ali može postati i jako čudno ili čak jezivo.

Image
Foto: Unsplash

Žena je previše fokusirana na budućnost

Postoji jedna velika tajna i mnoge žene je ne znaju: mnogi muškarci se žele oženiti i imati djecu. No ne žele to učiniti prije nego upoznaju ženi i zaljube se. Čak ni ne žele razgovarati od vjenčanju i pelenama. Ne, još neko vrijeme. Zbog toga stalni razgovori i planiranje budućnosti može biti jedan od razloga zbog kojih muškarac bježi od žene. Muškarac i žena često imaju iste želje, ali on ne želi razgovarati o tome na prvom, drugom ili trećem spoju.

Image
Foto: Unsplash

Žena pretpostavlja da su svi muškarci isti

Muškarcima se, kao ni ženama, ne sviđa generalizacija. Muškarac ne želi da žena pretpostavlja da je on baš poput njezinog bivšeg - onog koji ostavlja ružne komentare na društvenim mrežama ili širi tračeve. Kao što žena ne želi da je on uspoređuje sa svojom bivšom, tako i muškarac želi biti individua. Najbolje je imati čisti početak i pustiti muškaraca da pokaže kakav je.

Image
Foto: Unsplash