Žene s lijepom kožom otkrivaju u čemu je njihova tajna

Ključne navike kojih bi se trebala držati želiš li imati lijepu i sjajnu kožu

Žene s lijepom kožom otkrivaju u čemu je njihova tajna

Imati savršenu kožu san je svake žene, no samo se rijetke sretnice mogu pohvaliti baš savršenim tenom. Mnoštvo je koraka i pravila koje bi trebalo poštivati želimo li imati lijep ten, a ponekad je to uistinu teško.

Mnogo toga, dakako, ovisi i o tipu kože, proizvodima koje koristimo u svojoj beauty rutini, načinu prehrane, podneblju u kojem živimo i mnogim drugim faktorima koji mogu utjecati na kvalitetu kože.

Korištenje odgovarajućih i kvalitetnih proizvoda za čišćenje i njegu kože je nužno, no pored toga vrlo su bitne i određene beauty navike koje mogu imati velik utjecaj na stanje naše kože. Ključne navike kojih bi se trebala držati želiš li imati lijepu kožu, otkrivamo ti u nastavku.


Foto: Unsplash, Instagram

Redovno mijenjaj jastučnice

Ljudi sa sjajnom kožom otkrivaju kako je redovno mijenjanje jastučnice na kojoj spavaš vrlo bitno. Najbolje je mijenjati jastučnice svaki dan, osobito ako imaš masniju kožu. Naime, na jastučnici se skupljaju mnoge prljavštine i mrtve stanice kože stoga ih je nužno mijenjati što češće. Jedna žena je otkrila kako joj je upravo ova navika pomogla da se riješi dosadnih akni.  

Kloni se agresivnih deterdženata

Agresivni proizvodi za lice, ali i pranje odjeće mogu itekako utjecati na kvalitetu kože, odnosno naštetiti joj. Pripazi ako za pranje svoje posteljine i jastučnica koristiš agresivna sredstva koja u sebi mogu sadržavati štetne sastojke kao što su sulfati i jaki parfemi koji iritiraju kožu te uzrokuju određene nepravilnosti. Umjesto toga, odaberi što nježnija sredstva za pranje koja su pogodna za osjetljivu kožu.  


Image

Nanesi kremu na vlažno lice

Hidratacija kože lica ključna je za održavanje lijepog tena, a želiš li da svi sastojci iz kreme što bolje prodru u tvoju kožu, nanesi kremu na vlažno lice. Ovo će ti osobito pomoći ako imaš problema s dehidriranom kožom koja se peruta i sklona je iritacijama.

Redovito čisti svoje ekrane

Možda nikad nisi razmišljala o tome, ali na ekranu tvog mobitela nalazi se mnoštvo prljavština i bakterija. S obzirom na to da tijekom telefonskih razgovora držimo mobitel uz lice, sve te prljavštine mogu završiti upravo na tvojim obrazima i uzrokovati akne. Iz tog razloga, redovno čisti svoj mobitel maramicama za čišćenje. Nosiš li naočale, također ih čisti što češće jer se i na njima sakupljaju brojne prljavštine, a one također su u direktnom dodiru s tvojom kožom. Neka čišćenje mobitela i naočala postane tvoja svakodnevna rutina.

Metoda dvostrukog čišćenja

Prilikom skidanja šminke s lica važno je koristiti tzv. metodu dvostrukog čišćenja kako bi se s lica u potpunosti odstranile sve nečistoće. Pojedine žene otkrivaju kako im se koža u potpunosti promijenila otkako su počele koristiti ovu metodu. Najbolje je koristiti kombinaciju micelarne vode i gela za umivanje ili pak pjene za skidanje šminke i gela za umivanje. Na taj ćeš način biti sigurna da je tvoja koža u potpunosti čista.

Budi dosljedna i strpljiva

Kad je u pitanju njega kože, vrlo je važno biti dosljedan i imati strpljenja. Koži je potrebno da se navikne na određene rutine, a prilikom korištenja nekih novih proizvoda, potrebno je da prođe određeno vrijeme prije nego se vide rezultati. Važno je da pronađeš rutinu koja će najviše odgovarati tvojoj koži i potom je se moraš držati. Neprestano mijenjanje rutine i proizvoda koje pritom koristiš samo mogu izazvati kaos na tvom licu.

Zatraži savjet dermatologa

Imaš li ozbiljnijih problema sa kožom ili si već isprobala sve, a stanje se ne popravlja, onda je najbolje posavjetovati se sa stručnom osobom. Dermatolog će nakon pregleda tvoje kože otkriti u čemu je problem te ti dati rutinu koja će tvojoj koži lica najviše odgovarati.


Image