Valovi ili punđa?

Želiš kosu kao Meghan Markle? Njezin stilist otkrio trikove

Od redovitog šišanja do sušenja na zraku, frizer vojvotkinje ima nekoliko super savjeta za zdravu kosu koje je podijelio za Vogue

meghanmarklestilistkosa.jpg
Foto: Instagram

Bez obzira radi li se o nježnim valovima ili neurednoj punđi koja je njezin zaštitni znak, Meghan Markle zna kako do savršene frizure. Za to je većim dijelom zaslužan njezin bliski suradnik i frizer George Northwood, koji je na Instagramu podijelio svoje iskustvo rada s vojvotkinjom.

Image

8 pravila odijevanja Meghan Markle koja će i tebi pomoći da izgledaš besprijekorno

"Bila je ogromna privilegija i vrlo zabavno surađivati s vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa u posljednje dvije godine. Uživao sam u svakoj minuti surađujući s ovim nevjerojatnim parom koji ne samo da štiti male tvrtke, već su me naučili toliko o različitostima, jednakosti i važnosti dobrog mentalnog zdravlja", napisao je Northwood nakon što je njihova suradnja završila kad su Meghan i Harry prestali biti aktivni članovi kraljevske obitelji.

U frizure i kosu prekrasne Meghan Markle zaljubili smo se svi, a sada znamo i kako postići look kao njezin - Northwood je za Vogue podijelio nekoliko savjeta za održavanje kose kako bi ona bila što zdravija i izgledala što bolje - dostojna kraljevske obitelji.

Nemoj je previše stilizirati

"Jedan od mojih zaštitnih znakova je lagana valovita frizura koja izgleda kao da nije dovršena, što se vidi kod vojvotkinje od Sussexa i mnogih drugih klijenata. To kosu čini šik i izgleda prirodno i bez napora, a nije previše ravna niti previše kovrčava. A budući da izgleda prirodno, to će stvoriti dojam zdravije kose", podijelio je Northwood.

Dodaj volumen kako bi dobila dojam gušće kose

"Dobar sprej za volumen ili teksturu može biti odlična baza za oblikovanje. Nakon što ga naneseš, prstima stvori meke valove, što će tvojoj kosi pružiti vitalnost. Bez obzira je li tvoja kosa u dobrom stanju ili ne, upotreba sredstava za volumen prije oblikovanja stvorit će iluziju deblje i zdravije kose", rekao je Northwood.

Redovito šišaj kosu

"Redoviti posjeti frizeru poboljšat će zdravlje tvoje kose i dati joj više sjaja. Ako svaka tri mjeseca ideš na šišanje vrhova, tvoja će kosa uvijek izgledati svježe, njegovano i u svom najboljem izdanju", istaknuo je Northwood.

Svoju kosu njeguj revitalizirajućom maskom

"Redoviti duboki tretman oživjet će suhu i ispucanu kosu. Dobra maska za kosu koja se koristi jednom tjedno osigurat će da tvoja kosa dobiva intenzivnu njegu. Maska će oživjeti sve suhe ili lomljive vlasi kose, a također će pojačati sjaj, što kosu čini jakom i zdravom", rekao je Northwood.

Kosu suši na zraku kad god je to moguće

"Nakon prvog lockdowna primijetio sam veliko poboljšanje stanja kose kod mnogih mojih klijenata. Dijelom je to bilo zbog nedostatka topline i pegla, jer su se ljudi odmaknuli od toplinskog oblikovanja i sušenja kose. Sušenje na zraku toliko je dobro za zdravlje kose, jer osim što kosa postaje zdravija i jača, puno se manje suši", istaknuo je Northwood.

Nosi podignute frizure

"Jedan od mojih zaštitnih znakova je neuredna punđa. Možeš ju nositi u puno različitih prilika i možeš ju napraviti sama kod kuće, a kosa koju si oprala dan prije bit će savršena podloga za rad. Prije sušenja, na kosu nanesi primer, a kad se kosa osuši, nanesite malo spreja za volumen kako bi stvorila valove, posebno oko lica. Zatim češljem počešljaj vrh glave kako bi dobila na visini frizure, a kosu složi u rep i omotaj ju oko repa. Kako bi pričvrstila frizuru, uzmi male kopčice, a za kraj, izvuci nekoliko pramenova oko lica kako bi stvorila savršen look", podijelio je Northwood.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.