Proljeće i ljeto

Uzorci i boje hit su u manikuri, no kako ih napraviti kod kuće

Provjeri koji će trendovi na noktima biti najpopularniji ovo proljeće i ljeto. Manikura nikad nije bila toliko zabavna ako nas pitate

profimedia-0513795844.jpg
Foto: Profimedia.hr

Popularnost određenih boja ili vrsta manikure mijenja se ovisno o dobu godinu, ali općenito ovisi i o modnim trendovima. Zbog specifičnosti prošle godine i načina života jako su bile popularne jednostavne manikure. No ova godina je donijela boje, različite uzorke na noktima, ali je i ponovno "oživjela" francusku manikuru.

Image
Povratak kultne manikure

Francuska manikura s twistom je sve što nam treba ovo proljeće

Rita Remark, poznata stručnjakinja za manikuru brenda Essie, objasnila je koji su najpopularniji trendovi na noktima ovo proljeće i ljeto, ali je i dala savjete kako ih napraviti kod kuće. Ako se želiš igrati bojama, ali i usavršiti u manikuri, onda će ti njezini savjeti biti odlična pomoć.

Ova ugledna edukatorica za Metro je dala nekoliko važnih savjeta, no trebamo prvo krenuti od toga da se odmaknemo od uobičajene forme - "ne treba se bojati zaigranosti, kaosa i spajanja različitih stilova". "Razmisli: šahovska ploča, leopard uzorak, točkice, yin i yang, smajlići i još mnogo toga. Bilo da se odlučiš za jedan ili više njih, on ne mora biti na svakom noktu. Ako si se tek počela igrati s uzorcima, vrijedi uložiti novce u bolje četkice", kaže Rita.

"Ne zaboravi da četkice uvijek treba isprati sa 100-postotnim acetonom kako bi bile čiste, te da ćeš na početku teže raditi s nedominantnom rukom. Stoga je dobro krenuti s jednostavnim uzorcima kako bi izgrađivala vještinu i strpljenje", dodaje Rita i dalje objašnjava koje tri manikure su najpopularnije ovo proljeće i kako ih napraviti.

Boje koje blješte

Cardi B nam je inspiracija za ovaj trend. "Metalni dodaci i ukrasi u boji pretvaraju prosječnu manikuru u malo remek-djelo", kaže Remark. Većina salona zna kako napraviti ovaj look, ali ako ćeš ovo raditi sama, pokušaj koristiti umjetne nokte umjesto toga da ukrasne dodatke dodatke stavljaš na prirodan nokat. Također ćeš ovu manikuru trebati češće raditi jer iako su jako zanimljive traju kraće", objašnjava Remark.

Grafički look

Ovaj trend je odličan za sve žene koje žele nešto drugačije, ali opet ne žele puno ulagati u dodatni pribor. Ovdje je dovoljno imati lak za nokte i četkicu.

Nakon nanošenja osnovnog sloja, četkicom za lak napravi jednu ili dvije valovite linije na svakom noktu. Nemoj zaboraviti da se možeš igrati s oblicima. Zatim istom četkicom ispuni dio nokta i stvori oblik kakav želiš. Na kraju staviš završi sloj (top coat). Nikako nemoj zaboraviti - svaki nokat može izgledati različito.

Više boja na noktima

Prošle godine najpopularnija je bila ombre manikura, što znači da se koristila jedna boja u različitim nijansama. Tehnički različito, a opet suptilno. No, ovo proljeće i ljeto suptilnost je out, moguće je kombinirati različite boje i nokti mogu biti "neusklađeni". "Volim birati boje koje se razliku po jačini, ali i dubini. Odaberi boje iz sljedećih kategorija - pastelne, zagasite i jarke. Kada se odlučuješ na redoslijed boja pripazi da budu slične dubine. Kako ne bi dobila ombre stil, možeš ubaciti pastelnu boju pored tamnih", objasnila je Remark.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.