Jednostavno je

Kako sakriti masnu kosu? Znamo nekoliko trikova

Sve imamo one dane kada smo preumorne za pranje kose, a masni pramenovi već su i previše očiti. Ne očajavaj, imamo za tebe trikove kojima ćeš prikriti sve masne pramenove i izgledati divno

pexels-pixabay-206336.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Znamo da je održavati dugu kosu ponekad zamorno i naporno. Oprati je i dovesti u red mukotrpan je posao za koji je nekada potrebno izdvojiti i sate vremena. Sve imamo one dane kada smo jednostavno preumorne da se upustimo u borbu s grivom koju treba ukrotiti, pa legnemo i zaspemo, a sutradan plačemo jer moramo na posao masne kose. U tim danima najčešće kosu zamotamo u pundžu ili ju zavežemo u rep i nadamo se da nitko neće primijetiti.

Play logo
Image
Nisu za svakoga

Izbjegni ih: Ove tri frizure mogu te učiniti starijom nego što jesi

Ali rep i punđa nisu jedini spasitelji kada je u pitanju masna kosa. Donosimo ti šest trikova s kojima nitko neće primijetiti da imaš masnu kosu

Traka za kosu

Ovaj popularni modni dodatak bezvremenski je hit. Osim što će upotpuniti tvoju modnu kombinaciju, prikrit će masni korijen kose a ti ćeš izgledati kao da si je jučer oprala. Mogu se kupiti u raznim bojama, dezenima i materijalima i pogodne su za sva godišnja doba pa će pristajati i svakoj odjevni kombinaciji.

shimmer fallback

Volumen

Ako si zaboravila ili nisi stigla oprati kosu, dodaj joj malo volumena. To ćeš učiniti tako uzmeš dva pramena sa svake strane kose i pričvrstiš kopčom. Pošpricaj malo gornji dio kose lakom za kosu i raspusti. Razbaruši kosu rukama kako bi dobila na volumenu. Malo podignuta kosa od tjemena izgledat će manje masno.

Play logo
shimmer fallback

Mala pundža

Mala pundža na vrhu glave odličan je način kako da prikriješ masni korijen kose. Procedura je jednostavna. Gornji dio kose podigni i smotaj u pundžu. Ostatak opusti neka pada niz ramena. Pundžica će sakrit masne dijelove i djelovati elegantno i zaigrano.

Razdjeljak na stranu

Ako opustiš kosu i ostaviš razdjeljak na sredini, šanse su da će ti se masni korijen kose maksimalno istaknuti. Prikrit ćeš ga ako napraviš razdjeljak na stranu, ali ga nikako nemoj začešljavati. Najbolje je samo rukom prebaciti dio kose na željenu stranu i ostaviti tako razbarušeno. Time ćeš dobiti dovoljno volumena i kosa će izgledati čišća.

Play logo
shimmer fallback

Male pletenice

Ako imaš dulje šiške koja padaju uz lice znaš i sama da se jako brzo 'zamaste'. Prikriti ih možeš vrlo jednostavno, potrebno je samo napraviti dvije male pletenice sa svake strane lica. One će definitivno prikriti masnu kosu, ali ti i skinuti koju godinu s lica.

shimmer fallback

Šešir/kapa

Neovisno o godišnjem dobu, najjednostavnije rješenje za masnu kosu je šešir ili kapa. Za vrijeme ljetnih vrućina odaberi neki od pletenih šešira koji će učiniti tvoju frizuru i tvoju modnu kombinaciju savršenom. U zimskim mjesecima tu su kape i turbani koji nikada ne izlaze iz mode a odišu dozom elegancije.

shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.