Reci zbogom bubuljicama

Jesi li čula za flastere za akne? Mi znamo sve o njima

Sredstvo koje djeluje samo na akne i liječi ih preko noći? Da, moguće je

profimedia-0195997519.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Sigurno ti se dogodilo da si se dan prije važnog spoja ili poslovnog sastanka probudila s velikom aknom na čelu i bila u panici što sad. Nekada su akne toliko vidljive da ti u prekrivanju neće pomoći ni najpostojaniji korektor, a o proizvodu koji akne uklanja preko noći do sada smo mogle samo sanjati. Više ne moraš na crvene točkice na licu stavljati pastu za zube i slične uradi sama lijekove jer tu su flasteri za akne.

Image
Stavi ih pod kontrolu

Hormonalne akne: Kratki vodič o povezanosti akni s menstrualnim ciklusom

Korejska kozmetika bila je dugo čuvana tajna azijskih ljepotica, no u posljednje vrijeme postaje sve popularnija u ostatku svijeta. Jedan od proizvoda koji svaka Korejka ima u kozmetičkoj torbici su flasteri za akne. Nekada smo ih mogle pronaći samo online, a sada su polako dostupni i u drogerijama. Ako si se tek susrela s ovim proizvodom, sigurno te zanima sve o njemu.

Flasteri za akne zapravo su hidrokoloidni flasteri koji se u medicini koriste već dugi niz godina za saniranje rana. Radi se o supstanci koja nalikuje na gel i vrlo učinkovito izvlačni gnoj iz bubuljice. Osim hidrokoloidnog gela, ovi flasteri sadrže sastojke koji intenzivno hidratiziraju kožu i tako potiču zacjeljivanje same akne i čuvaju kožu oko nje.

Mnogi flasteri osim hidrokoloidnog gela sadrže i aktivne sastojke poput salicilne kiseline koji još više ubrzavaju proces zacjeljivanja akne. Osim što djeluje na samu bubuljicu, ovakav flaster štiti ju od vanjskih utjecaja i bakterija koje samo mogu pogoršati upalu, ali ju štiti i od tebe. Jedan od najčešćih razloga zašto akne ostavljaju ožiljke je zato što same po njima čeprkamo, a jednom kada staviš flaster preko akne nećeš ju više dirati.

Ovakvi flasteri dolaze u raznim oblicima i veličinama te su vrlo otporni na svakodnevne aktivnosti poput pranja lica ili spavanja. To znači da ovakav flaster možeš bez problema staviti na lice prije spavanja i biti sigurna da će ujutro kada se probudiš biti na istom mjestu. Hidrokoloidne flastere možeš koristiti na već formiranoj akni, ali i na mjestu na kojem osjetiš da se tek stvara. Ostavi flaster da djeluje šest sati, a najbolje preko noći. Jednom kada flaster odlijepiš vidjet ćeš koliko je djelotvoran, a za jako tvrdoglave akne postupak možeš ponoviti.

Cjenovni raspon ovakvih flastera u prodaji je vrlo širok, pa ih tako možeš pronaći za svega 20-ak kuna, ali i za znatno veću cijenu. Beauty stručnjaci na društvenim mrežama već su pronašli odličan trik kako ih učiniti još povoljnijima. Ako želiš isprobati ovakav flaster bez salicilne kiseline ili sličnih dodataka, jednostavno kupi flastere za stopala. Da, dobro si pročitala.

Hidrokoloidni flasteri za zacjeljivanje žuljeva nalaze se u gotovo svakom supermarketu i drogeriji, a možeš ih kupiti za manje od 10 kuna. Sve što trebaš je takav flaster škaricama odrezati na željenu veličinu i nanijeti ga na bubuljicu. Postupak je isti kao i s flasterima za akne, a ovaj trik najbolji je za blaži oblik bubuljica.

Sada kada si naučila što su to flasteri za akne, te kako pronaći odličnu zamjenu za njih, vrijeme je da ih i sama isprobaš. Svoje dojmove svakako podijeli s nama i čitateljicama u komentarima.