Reci zbogom tvrdoglavim miteserima uz pomoć ovih maski za lice

Mnoge od nas svakodnevno vode rat s miteserima, a sada napokon imamo učinkovito oružje

Reci zbogom tvrdoglavim miteserima uz pomoć ovih maski za lice

Miteseri se mogu pojaviti neovisno o tipu kože, a posebno su izraženi kod osoba koje imaju prirodno proširene pore. Nastaju zbog nakupljanja sebuma i mrtvih stanica kože u porama te je upravo zato redoviti piling i svakodnevno pranje lica kvalitetnim sredstvom ključno u sprječavanju pojave mitesera. 

Image

Uradi sama: Prirodne maske za lice za svaki tip kože


Jednom kada se pojave, mitesere je nešto teže ukloniti bez stručne pomoći, ili je barem bilo do sada. Na tržištu su se pojavile vrlo učinkovite maske koje ti omogućuju da se mitesera riješiš bez odlaska u salon ljepote. Sastojci ovih maski za lice otapaju mitesere i tako ih uklanjaju, a osim toga vrlo učinkovito sprječavaju pojavu novih. 

Dermatolozi savjetuju da su salicilna i glikolna kiselina sastojci koje trebaš tražiti u maskama koje se bore protiv mitesera, kao i aktivni ugljen koji učinkovito veže nečistoće iz pora. Također, nikako ne bi trebala istiskivati mitesere sama jer bi tako u pore mogla prenijeti ulja i prljavštinu koja se nalazi na prstima ili oštetiti kožu ako ne koristiš dobru tehniku. 


Ključ uspjeha u vječnoj borbi protiv tvrdoglavih mitesera je redovito korištenje maski uz pravilnu svakodnevnu njegu lica. Mi smo izdvojile pet odličnih maski za lice koje će ti u tome pomoći. 

First Aid Beauty maska za lice s crvenom glinom, 210 kn

Crvena glina nježno uklanja višak ulja s kože lica i istovremeno ujednačava ten i smiruje upalne procese. Osim crvene gline, ova maska sadrži botaničke ekstrakte i antioksidanse što ju čini idealnom za žene s osjetljivom kožom. 

Image

ORIGINS Clear Improvement maska s aktivnim ugljenom, 160 kn

Ova vrlo popularna maska za lice spaja pročišćavajuće djelovanje aktivnog ugljena i njegujuća svojstva kineske gline. Čisti tvoje pore i istovremeno ostavlja kožu mekanom i sjajnom, te ujednačava ten.

Image

L'Oreal Pure-Clay maska za lice, 70 kn

Image

Kombinacija crvenih algi i gline koja upija višak masnoće s lica savršen je spoj u borbi protiv mitesera. Ako je tvoja koža uz to crvena i iritirana, ovom ćeš ju maskom potpuno smiriti. 

Neutrogen Clear Pore maska i sredstvo za čišćenje lica, 50 kn

Image

Maska za lice i sredstvo za čišćenje u jednom proizvodu? Istina je. Proizvod nanesi na suhu kožu kako bi se brzo riješila mitesera, a svakodnevno ju održavaj čistom koristeći malu količinu proizvoda u kombinaciji s vodom i omiljenom spužvicom za pranje lica.  

Boscia peel-off maska za lice, 240 kn

Ako zbilja želiš počastiti svoje lice, onda je ovo maska za tebe. Iako dermatolozi ne preporučuju koristiti peel-off maske često, ova je japanska maska ipak nešto drugačija. Dovoljno je nježna i za najosjetljiviju kožu, ali istovremeno učinkovita u borbi s miteserima. No i dalje se preporuča korištenje samo na području lica na kojem se nalaze miteseri, a ne na cijelom licu.

Image