Kovrče kao s plaže

'Beach waves' i kod kuće: Napravi slani DIY sprej za morske valove u kosi

'Beach waves' iliti look koji izgleda kao da si se tek okupala u moru već je godinama omiljen među ženama diljem svijeta, a znamo kako da ga postigneš čak i ako nisi na moru

pexels-alasdair-braxton-1500482.jpg
Foto: Pexels

Morski valovi u kosi vrlo su tražena ljetna frizura, a iako se na moru ne moramo uopće truditi da bismo ju postigle na svojoj kosi, kada boravimo kod kuće, na kontinentu, malo je drugačija priča. Naime, morska voda prirodno isušuje, ali i blago kovrča kosu te ju čini prirodno krutijom, što omogućava lijepo formiranje blagih valova u kosi.

Image
Vrijeme je za odlazak frizeru

Top trendovi: 6 frizura koje će vladati ljetnim mjesecima

Taj look koji se dobiva nakon kupanja u moru iznimno je popularan niz godina, a u frizerskom ga salonu i nije tako lako napraviti. Ova frizura traži feniranje, kovrčanje kose i obilato korištenje lakova i sprejeva za učvršćivanje, no što kada bismo ti rekle da ovaj zanosan stil frizure možeš postići i na puno lakši, brži i jeftiniji način?

shimmer fallback

Naime, u bespućima interneta može se pronaći svašta, pa i recepti za DIY morske sprejeve za savršene 'beach waves' koje možeš imati svakog dana, neovisno o tome jesi li na godišnjem odmoru na moru ili pak uživaš na kontinentu ili planinama. Sve što to ti treba je par jako jednostavnih i osnovnih sastojaka, koje vjerojatno već ionako imaš u smočnici, te jedna plastična boca sa štrcaljkom na vrhu.

Ovog ljeta tako zasjaj sa svojim morskim valovima u kosi u svakoj prilici uz pomoć DIY spreja za koji ti recept donosimo u nastavku.

DIY sprej za morske valove u kosi

Sastojci:

  • 1 čaša tople vode
  • 1 žlica morske soli
  • 2 žlice balzama za kosu koji se ispire ili gela za kosu
  • 1 žlica kokosovog ulja

Priprema i primjena:

Prvo pripremi praznu plastičnu bočicu sa špricom. Neka bude čista i suha, a zatim u nju ulij toplu vodu i dodaj jedan po jedan sve sastojke osim balzama ili gela za kosu. Zatim zatvori bočicu i dobro ju protresi na najmanje 20-30 sekundi kako bi se svi sastojci dobro sjedinili. Zatim u bočicu dodaj i 2 žlice balzama za kosu ili gela i opet sve jako dobro protresi. Ovaj sprej prije korištenja dobro ohladi u frižideru, a preporuča ga se cijelo vrijeme držati na hladnom. Uz to, pazi, jer morska sol isušuje kosu pa nemoj ovaj sprej koristiti svaki dan. Ili, ako ga želiš stavljati na kosu nakon pranja svakog dana, u smjesu dodaj malo arganovog ulja koje će ipak zaštiti kosu od ispucalosti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.