Neuredna kosa opet je 'in'

Razbarušena i teksturirana kosa hit je ove jeseni, a evo kako ju sve možeš nositi

Grub i razbarušen rez koji odiše buntovnošću ove je sezone pravi hit, a možeš ga nositi na toliko načina

frizura.jpg
Foto: Unsplash

Kosa je važan dio izgleda baš svake osobe, no većina nas često dolazi u napast da jednostavno zgrabimo škare i ošišamo ju, ma koliko dugačka i lijepa ona bila. Stvarni čin rezanja kose i gledanja kako pramenovi kose padaju na tlo može biti katarzičan, osvježavajući, ali i transformirajući, posebno ako smo to dugo priželjkivali.

Image
Vrijeme za promjenu

Ovo su najpopularnije frizure sezone. Koju ti biraš?

A kada govorimo o rezanju kose, ona ne mora uvijek biti savršeno ravno odrezana, s pramenovima poravnatima u liniju i elegantno uglađena - ima nešto i u grubom, razbarušenom rezu koji odiše buntovnošću i koji će ti pomoći da se osjećaš prkosno. A upravo takva - buntovnička tekstura kose - ove je sezone pravi hit.

Neuredno odrezana i lijepo teksturirana, ovakva kosa idealna je za sve željne promjene, a najbolja stvar je da ju možeš nositi na toliko različitih načina - neke od njih smo i izdvojile u nastavku.

Neuredne šiške

Sviđa nam se kako su ove šiške zapravo "nesavršene" - na sredini su duže, izrezanim pramenovima koji vire iz njih. Čak i ako ostatak kose održavaš prilično urednim, ona i dalje izgleda malo radikalno. I, iako su šiške mikro duljine mala obveza, neravne šiške možete poravnati kada god poželiš.

"Vučji rez"

Negdje između "shaga" i fudbalerke nalazi se "vučji rez", frizura koja je divlja kao što i zvuči. Ona je totalna suprotnost svemu što bismo mogli smatrati urednim i apsolutno nam se sviđa. Slojevita i s razigranim šiškama, ova je frizura idealna za one najhrabrije.

Čupavi slojevi

Slojevi su jako lukavi i treba ih znati stilizirati, a pažljivi slojevi od tjemena prema dolje - poznati i kao "shag" frizura - mogu izgledati fantastično. A ako stvarno želiš zablistati, dodaj nekoliko neurednih kovrči svojim uvijačem ili peglom za kosu i dobila si savršenu frizuru.

Čupava i kovrčava

Ovaj slojeviti oblik slavi prirodnu teksturu kose. Ovdje ima svega - od širokih kovrča do laganih valova, a prozračne, kovrčave šiške završavaju na pravoj duljini i dosežu obrve, a ne trepavice.

Pixie fudbalerka

Iako ova frizura i nije baš za svakoga, ništa nije toliko buntovno poput fudbalerke. Trebat će ti malo hrabrosti da napraviš ovu frizuru, ali to ju i čini posebnom - njezina odvažnost i svestranost.

"Shaggy" bob

Bob je obično jedne dužine s vrlo malo slojeva, ali samo zato što je to konvencionalno ne znači da se moraš pridržavati pravila. Umjesto toga, odluči se za čupave slojeve koji će razbiti tradicionalni oblik boba.