Neuredna kosa opet je 'in'

Razbarušena i teksturirana kosa hit je ove jeseni, a evo kako ju sve možeš nositi

Grub i razbarušen rez koji odiše buntovnošću ove je sezone pravi hit, a možeš ga nositi na toliko načina

frizura.jpg
Foto: Unsplash

Kosa je važan dio izgleda baš svake osobe, no većina nas često dolazi u napast da jednostavno zgrabimo škare i ošišamo ju, ma koliko dugačka i lijepa ona bila. Stvarni čin rezanja kose i gledanja kako pramenovi kose padaju na tlo može biti katarzičan, osvježavajući, ali i transformirajući, posebno ako smo to dugo priželjkivali.

Image
Vrijeme za promjenu

Ovo su najpopularnije frizure sezone. Koju ti biraš?

A kada govorimo o rezanju kose, ona ne mora uvijek biti savršeno ravno odrezana, s pramenovima poravnatima u liniju i elegantno uglađena - ima nešto i u grubom, razbarušenom rezu koji odiše buntovnošću i koji će ti pomoći da se osjećaš prkosno. A upravo takva - buntovnička tekstura kose - ove je sezone pravi hit.

Neuredno odrezana i lijepo teksturirana, ovakva kosa idealna je za sve željne promjene, a najbolja stvar je da ju možeš nositi na toliko različitih načina - neke od njih smo i izdvojile u nastavku.

Neuredne šiške

Sviđa nam se kako su ove šiške zapravo "nesavršene" - na sredini su duže, izrezanim pramenovima koji vire iz njih. Čak i ako ostatak kose održavaš prilično urednim, ona i dalje izgleda malo radikalno. I, iako su šiške mikro duljine mala obveza, neravne šiške možete poravnati kada god poželiš.

"Vučji rez"

Negdje između "shaga" i fudbalerke nalazi se "vučji rez", frizura koja je divlja kao što i zvuči. Ona je totalna suprotnost svemu što bismo mogli smatrati urednim i apsolutno nam se sviđa. Slojevita i s razigranim šiškama, ova je frizura idealna za one najhrabrije.

Čupavi slojevi

Slojevi su jako lukavi i treba ih znati stilizirati, a pažljivi slojevi od tjemena prema dolje - poznati i kao "shag" frizura - mogu izgledati fantastično. A ako stvarno želiš zablistati, dodaj nekoliko neurednih kovrči svojim uvijačem ili peglom za kosu i dobila si savršenu frizuru.

Čupava i kovrčava

Ovaj slojeviti oblik slavi prirodnu teksturu kose. Ovdje ima svega - od širokih kovrča do laganih valova, a prozračne, kovrčave šiške završavaju na pravoj duljini i dosežu obrve, a ne trepavice.

Pixie fudbalerka

Iako ova frizura i nije baš za svakoga, ništa nije toliko buntovno poput fudbalerke. Trebat će ti malo hrabrosti da napraviš ovu frizuru, ali to ju i čini posebnom - njezina odvažnost i svestranost.

"Shaggy" bob

Bob je obično jedne dužine s vrlo malo slojeva, ali samo zato što je to konvencionalno ne znači da se moraš pridržavati pravila. Umjesto toga, odluči se za čupave slojeve koji će razbiti tradicionalni oblik boba.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.