Može li gore?

Od čupavih klompi do fudbalerke: Što su najgori trendovi 2021.?

Postoje beauty i fashion trendovi koji nas na prvu osvoje elegancijom i ljepotom, a postoje i oni za koje nam uopće nije jasno kako su postali popularni. Danas pričamo o ovim potonjima.

BeFunky-collage.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Svako desetljeće, ali i godina ima svoje trendove u smislu mode i ljepote koji obilježe društvene mreže, ali i svijet show businessa. Prisjetimo se samo kako su početkom 2000-ih jako popularne bile plišane trenirke ili pak traperice ekstremno niskog struka. Zatim smo jedno vrijeme nosili haljine preko hlača, a bilo je u trendu i vezati kravate oko vrata umjesto ogrlica. Sve skupa možemo reći kako je modna povijest puna uspona i padova i dok neki trendovi opstaju desetljećima zahvaljujući svojoj bezvremenskoj ljepoti, drugih se pak ne želimo ni prisjećati.

Image
Must-have komadi

Ovo je pet najvećih jesenskih trendova - potvrdile slavne dame

Kao i sve prošle modne ere i ova u kojoj trenutno živimo ima svoje teške promašaje. Izdvojili smo tako njih pet za koje jedva čekamo da postanu dio loše fashion povijesti. Nažalost, još uvijek se radi o velikim trendovima koji nam se nameću sa svih strana, no mi ne gubimo nadu da bi se to moglo uskoro promijeniti.

Fudbalerke

Prošle je godine svijetom celebova zavladala manija šišanja na najgoru moguću frizuru - fudbalerku. Nosile su ju Miley Cyrus i Rihanna, a onda se trend proširio društvenim mrežama te smo odjednom imali pojavu da se u fruzerskim salonima masovno traže upravo takve, neobično ružne frizure. Ova je godina iznjedrila nastavak užasa fudbalerki - pixie fudbalerku. Dakle ekstra kratku kosu s dužim dijelom na vratu. Za ovaj frizerski trend doista jedva čekamo da opet padne u zaborav.

Ružne klompe

Još jedan povratnički trend ove godine su i neobične, poprilično ekscentrične klompe. Tako su i high end i high street brendovi u svojoj ponudi kolekcija za ljeto ove godine imali obilje vanserijski ružnih klompi s krznom, zakovicama ili pak gumom. Zara se posebno istaknula u moru brendova jer je španjolski modni div trend klompi prenio i na jesensku sezonu. Doista se nadamo da će slaba prodaja ovih cipela dovesti do toga da ih više ne viđamo po webshopovima.

shimmer fallback
shimmer fallback

Gumirane i kožne cipele s utorima za prste

Čini se da je ova godina u znaku ružne obuće. Još jedan primjer poprilično katastrofalnog trenda je i prezentiranje ružne, crne gumirane ili kožne obuće, sandala i natikača, kao komada koji su u trendu. Balenciaga, inače modna kuća koja je sinonim za prekrasnu i ženstvenu odjeću, ove je godine malo promijenila stil pa je javnosti prezentirala svoje udobne, ali iznimno ružne cipele koje se navlače na stopalo tako da svaki prst ima posebno, zasebno odijeljenje. Zapravo se radi o jako skupim cipelama-čarapama.

shimmer fallback

Nepraktični dugi nokti

Odavno su manikure i gelirani nokti jako popularni, no ove godine smo se uvjerili kako je taj trend prešao sve granice normalnosti. I dok jedna skupina influencerica i celebrity dama ostaje vjerna decentnim, umjereno dugim noktima, druge su se pak žene odlučile ugraditi nokte s kojima nam se obavljanje najosnovnijih životnih obaveza čini nemoguće. Dugački, lakirani u neon bojama i vrlo često oštri nokti posebno su dragi Kylie Jenner i Billie Eilish koje su začetnice trenda.

Vrećasta odjeća bez forme

Već se naveliko priča o tome kako je uska odjeća trend koji više nije u modi. Tako su skinny traperice navodno "mrtve", a nose se modeli bez forme koji samo vise na tijelu. Općenito govoreći, vrećasta, oversized odjeća može biti vrlo ženstvena ako ju se kombinira na pravilan način, no u posljednje smo dvije godine svjedočili upravo suprotnom trendu. Mlađe generacije obožavaju odjeću bez forme koja im u potpunosti skriva figuru, a mi se svakako nadamo da će ovaj nelaskavi trend ubrzo doći svome kraju popularnosti.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.