Odlične ideje

Masna kosa? S ovim frizurama možeš 'odgoditi' pranje kose

Ima dana kada nemamo ni vremena ni energije za pranje kose - zato su tu ove frizure koje će savršeno prekriti masne korijene kose

frizure-masnakosa.jpg
Foto: Instagram

Žene smo i svima nam je jasno - ponekad jednostavno nemamo vremena, ali ni energije za pranje kose. Koliko god ona bila masna, nekada ju zaista ne stignemo oprati, a nekada se pranje kose možda i ne uklapa u naše planove (jer ako ju operem danas, onda prekosutra kada idem na rođendan više neće tako dobro izgledati) - sve smo se barem jednom našle u toj situaciji.

Image
Kratke, ali slatke

Kraće frizure koje izgledaju odlično, a lako se održavaju

Zato je neophodno imati nekoliko frizura za masnu kosu, za one dane kada šampon jednostavno nije vrijedan gnjavaže, ali svejedno trebamo izgledati dobro, bilo za kratki izlazak u grad, teretanu, ili za brzi Zoom poziv.

Jedna je od životnih činjenica da se kosa masti, nekome brže, nekome sporije, a bez obzira na tvoj tip kose, barem jednom ćeš trebati posegnuti za frizurom koja će taktički prekriti masne korijene kose. Zato smo pronašle nekoliko odličnih ideja za frizure, za one dane kada ti pranje kose nije na repertoaru, a kada svejedno želiš izgledati lijepo.

Niska punđa

Je li ti kosa masna ili je samo "zalizana" u šik i elegantnu punđu? Nitko neće znati i upravo je zato ova frizura idealna za dane kada ne stigneš oprati kosu. Gornji slojevi kose prikrit će masnije korijenje ispod, a sprijeda možeš otpustiti nekoliko pramenova kako bi se osjećala ugodnije.

Pola gore, pola dolje

Frizura koja je napola podignuta, a napola raspuštena idealna je jer, bilo da napraviš rep ili punđu s gornjom polovicom kose, savršeno će prekriti masne korijene kose i "zakamuflirati" ih.

Neuredna punđa

Kažu da su klasici s razlogom klasici, a to se zasigurno odnosi i na neurednu punđu na vrhu glave. Ona, osim što vješto sakriva masne korijene kose, lijepo uokviruje lice i izgleda vrlo šik.

Marama u kosi

Prednosti nošenja marame ima puno - osim što su šik, mogu sakriti masne korijene kose, a možeš ih nositi na različite načine, od raspuštene kose do pletenice i punđe. Ovaj je stil posebno dobar izbor za prirodno kovrčavu kosu koja može biti sklona masnim korijenima i suhim vrhovima.

Polu-punđa

Treba li tvojoj kosi pranje ili je ovo samo jedan od onih odličnih lookova kakvi su se nosili u devedesetima? Polu-punđa odlična je frizura za one dane kada ne stigneš oprati kosu i naš je favorit.