Neobični luksuzni parfemi koji mirišu na alkohol - i neodoljivi su

Alkoholna pića u parfemima ti zvuče čudno? Saznaj sve o trendu mirisa koji sadrže rum, viski ili gin i uvjeri se kako su baš ovakvi parfemi ono što ti treba ovih blagdana

Neobični luksuzni parfemi koji mirišu na alkohol - i neodoljivi su

Parfemi na bazi alkohola koriste se stoljećima, točnije od 1370., kada datira prvi zapis o parfemu na bazi 'žestice', no mi smo pronašle modernih pet verzija koje će oduševiti sva tvoja čula. Posljednjih par godina ideja o ženskim mirisima koji neodoljivo podsjećaju na ukusne alkoholne koktele i likere postala je jako popuralna, pa su mnogi poznati brendovi na tržište izbacili parfeme koji sadrže snažne alkoholne note. 

Image

Opojni i senzualni: Zimski parfemi na bazi mošusa

Iako miris vina na osobi obično ne povezujemo s nečim ugodnim i miomirisnim, ovi parfemi dokaz su da alkoholne note parfemima mogu dati dubinu, raskoš i poseban „kick“ svježine. Viski, rum, gin ili vino – sva ta alkoholna pića mogu se pronaći u parfemima svijetski znanih dizajnerskih kuća, a mi smo izdvojili pet koji su posebno impresivni. 

U nastavku saznaj sve o njima. 

Nasomatto Baraonda - 965 kuna

shimmer fallback


Uniseks parfemski esktrakt Nasomatto Baraonda savršen je miris za sve nezavisne žene i muškarce koji žive prema svojim pravilima. Ovaj orijentalni miris sadrži mošus, viski, ambrette, ambroksan, drvene note i ružu te je savršen oizbor za hladne, zimske mjesece. 

Prada Les Infusions: Infusion Iris - 850 kuna

shimmer fallback


Parfemska voda Prada Les Infusions: Infusion Iris isključivo je ženski miris zahvaljujući kojem ćeš u svakom društvu biti u prvom planu. Ovaj aromatični miris savršen je za senzualne žene, a može ga se nositi u svakodnevnim, ali i u posebnim prilikama. Sadrži note talijanske mandarine, benzopina, tuniskog nerolija, gina i cedra.

Nordstrom Citron de Vigne Fresh - 622 kune

shimmer fallback


Citron de Vigne Eau de Parfum je svježi miris koji kombinira citrusne note, a inspiriran je svježinom francuskog šampanjca. U parfemu se osjete mirisi naranče, grejpa, nerolija, vina, jasmina i limunske trave.

Bello Rabelo - 1737 kuna

shimmer fallback


Bello Rabelo od Les Liquides Imaginaires je orijentalni miris za žene i muškarce. Bello Rabelo je predstavljen 2013. Gornje note su crveno vino i sušeno voće, srednje note su smola i labdanum, a bazne note su drvene note, benzoin i vanilija.

Serge Lutens Chene - 1435 kuna

shimmer fallbackChene od Serge Lutens je drveni miris za žene i muškarce. Chene je predstavljen 2004. Parfem je kreirao Christopher Sheldrake, a baza ovog parfema je na tonovima drveta i slatkog ruma. Bogat, dubok miris upotpunjen je još i cedrom i smolom hrasta.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.