Nanesi tekući puder kao prava Francuskinja uz ovih nekoliko savjeta

Cilj pravilnog nanošenja tekućeg pudera za svaku francuske djevojku je da se ni ne primijeti da ga nosi

Nanesi tekući puder kao prava Francuskinja uz ovih nekoliko savjeta

Francuske su djevojke poznate po svom jednostavnom, ali šik modnom izričaju. Utrošiti najmanju moguću količinu vremena za postizanje najboljeg izgleda je modus operandi svake francuske djevojke. Jednostavnost u šminkanju njihova je najveća odlika i to je ono čemu bismo sve mi trebale težiti. 

Iako ih često možemo vidjeti s jarko crvenim ružem na usnama, Francuskinje su poznate i po tome što tekući puder nanesu toliko dobro da se čak ni ne primijeti da su ga stavile, a uz nekoliko korisnih savjeta to možeš i ti naučiti.


via GiphyImage

14 stvari koje su nas Francuskinje naučile o izgledu


Kako trenutno većina nas dane provodi kod kuće, imamo dovoljno vremena naučiti se šminkati poput prave Francuskinje, počevši od nanošenja tekućeg pudera. Postigni idealan  francuski izgled uz nekoliko savjeta koje je za Vogue podijelila Violette, vizažistica i globalna kozmetička direktorica brenda Estée Lauder.

Odaberi tekući puder koji je najsličniji tvom tenu

Ako postoji ključno pravilo za nanošenje tekućeg pudera kod svake francuske djevojke, to je odabir pudera koji je lagan, naizgled se "utapa" u tvoju kožu i daje blistavi finiš


"Kada nanosiš tekući puder, želiš imati osjećaj kao da koristiš kremu za njegu lica. Želiš nešto svilenkasto, jer ćeš se na taj način osjećati kao da ne štetiš svojoj koži", kaže Violette.

Cilj je da se ne primijeti da nosiš puder

Tekući puder prvo nanesi na područja neujednačenog tona kože, područja gdje ti je koža crvenija, gdje imaš hiperpigmentaciju ili prištiće. Kako bi ti se puder što manje primijetio, izbjegavaj nanositi ga na nos - to će stvoriti iluziju kao da uopće ne nosiš puder. Također izbjegavaj nanošenje pudera na područje oko očiju. 


"Puder ne moraš nanositi na cijelo lice jer tvoja koža ima lijepu teksturu i najbolje je ne prekriti ju", kaže Violette, te dodaje da, ako ipak želiš malo jače prikrivanje, tada je najbolje da tekući puder naneseš beauty blender spužvicom.

Za blistavu kožu ne treba ti

Većina žena želi da im koža izgleda blistavo i sjajno, ali "samo je jedan korak između sjajne i masne kože" ističe Violette, stoga je važno dobro pripaziti. Kako bi ti koža bila sjajna bez da koristiš highlightera, Violette savjetuje da na područje čela, nosa i brade naneseš prozirni puder.

Umijeće nanošenja tekućeg pudera

Odbaci četkicu za šminkanje i koristi svoje prste kako bi savršeno nanijela tekući puder. Osim što će ti toplina tvojih prstiju pomoći da savršeno naneseš puder, nećeš morati trošiti novce na četkice i beauty blender spužvice. Samo pripazi da su ti prsti čisti prije nego kreneš s nanošenjem pudera.

Koristi serum kako bi pojačala sjaj kože

Francuski način da koži podariš sjajni finiš, a ne naneseš previše highlightera je nanošenje hidratantnog seruma na visoke točke lica - nos, jagodice i područje iznad usana.