Jednostavne i lijepe

Inspiriraj se: Ovo su najljepše ljetne frizure za svečane prilike

Ljeto je svake godine prepuno svečanih prilika, a najviše vjenčanja, pa kako bi se što lakše odlučila za savršenu frizuru - izdvojile smo nekoliko najljepših

ljeto-frizure.jpg
Foto: Unsplash

Ljetna sezona je pred nama, a kako to obično biva, ljeti imamo najviše posebnih i svečanih prilika - bilo da se radi o vjenčanjima, maturalnim zabavama ili nekim drugim prilikama - sve se one uglavnom odvijaju ljeti. To je dobra stvar, jer se ljeti ne moramo brinuti o lošem vremenu, no velike vrućine i vlaga u zraku su neprijatelj broj jedan za šminku i frizuru. A posebno kada je riječ o frizurama, ljeti ne možemo odabrati bilo koju - moramo paziti da to bude frizura u kojoj nam neće biti jako vruće, a koja će biti dovoljno lijepa i svečana.

Image
Vrijeme je za odlazak frizeru

Top trendovi: 6 frizura koje će vladati ljetnim mjesecima

Za takve frizure najlakše je prepustiti se u ruke frizera, no ako nemaš vremena i tražiš neku last-minute ideju, možemo ti pomoći. Ako želiš zablistati u nekoj posebnoj i svečanoj prilici ovog ljeta i odabrati frizuru koja će savršeno upotpuniti svoj izgled, imamo nekoliko ideja.

Od klasičnih kovrči koje ne izlaze iz mode do podignute punđe i pletenice koje su kao stvorene za vruće ljetne dane, u nastavku pronađi inspiraciju - izdvojile smo osam odličnih ljetnih frizura koje su idealne za svečane prilike.

Podignuta punđa

Tvoja kosa nikada ne može izgledati obično kada ju podigneš u bujnu punđu, a upravo je podignuta punđa frizura broj jedan za svečane prilike ljeti. Sve što trebaš je skupiti kosu, složiti je u punđu te pričvrstiti kopčicama, a možeš je napraviti i pomoću umetka za punđu. Kako bi izgledala što svečanije, izvadi nekoliko pramenova koji će ti lijepo uokviriti lice i uvij ih figarom ili peglom za kosu.

Pletenica i neuredna punđa u jednom

Napravi pletenicu koja izgleda kao kruna na tvojoj frizuri, a zatim sve to "začini" neurednom punđom podignutom sa stražnje strane tvoje glave. Pletenicu ispleti naprijed, a zatim je spoji s punđom, što će cijeloj frizuri dati ono nešto posebno. A za što "neuredniji" izgled, neka ti nekoliko pramenova bezbrižno visi sa strane - to će frizuru učiniti još ljepšom i posebnijom.

Bezvremenske kovrče

S kovrčama ne možeš pogriješiti o kojoj god prilici se radilo, a idealne su i za svečane prilike. Jednostavno u ruke uzmi figaro ili peglu i napravi kovrče koje će izgledati kao da si došla od frizera. Učvrsti ih lakom za kosu kako ih vrućina i vlaga ne bi uništile i spremna si za sve.

Raspuštena kosa s detaljem pletenice

Lagano kovrčava i raspuštena kosa koju si učvrstila lakom za kosu izgledat će još bolje ako na gornjem dijelu kose ispleteš jednu pletenicu koju ćeš učvrstiti pribadačama - ovaj look savršen je za većinu prilika, a ako cijelu frizuru želiš podići na novu razinu, dodaj jednu veću ukrasnu kopču kojom ćeš pričvrstiti pletenicu.

Kruna od francuske pletenice

Kada govorimo o frizurama za posebne prilike, francuske pletenice su na samom vrhu liste najljepših frizura jer su toliko svestrane i možeš ih nositi na mnogo načina - a ovo je samo jedan primjer. Raspuštena kovrčava kosa s krunom od pletenice izgleda sjajno, a ako s prednje strane ostaviš nekoliko neurednih pramenova koji će ti uokviriti lice, izgledat ćeš kao princeza.

Niska punđa

Ako imaš kosu srednje dužine i ne znaš kako napraviti zanimljivu frizuru, imamo ideju. Niska punđa izgleda dovoljno otmjeno i elegantno za svaku priliku, a možeš se odlučiti i za malo neuredniji look, tako da napraviš malo labaviju punđu i izvadiš nekoliko pramenova. Stražnju stranu možeš malo natapirati kako bi dobila na volumenu, a rezultat je savršena ljetna frizura otporna na vrućine i znojenje.

Kovrčava niska punđa s pletenicom

Ovo je sve samo ne klasična frizura, a možeš je "isfurati" u svakoj svečanoj prilici. Raskošna punđa iz koje vire kovrčavi pramenovi izgleda sjajno s detaljima cvjetova, a možeš je upotpuniti pletenicom koja će cijeli look dovesti na novu razinu. Ova je frizura idealna za tebe ako imaš gustu i bujnu kosu.

Klasična pletenica

Možda najveći klasik i definitivno jedna od najjednostavnijih frizura za svečane prilike koju možeš napraviti je jednostavna pletenica koja pada ravno niz leđa. Ispleti ju malo labavije i dodaj neke ukrase, a s prednje strane ostavi par pramenova za veći "wow" efekt.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.