SUPTILNI I NJEŽNI

Idealni su i za ured: Lagani ljetni parfemi koji osvježavaju i ne iritiraju druge

Djeluju prozračno stoga su sjajan izbor za ljeto kada je zbog visokih temperature bolje izbjegavati intenzivne parfeme. Ujedno su i savršena opcija za posao jer nam omogućavaju da mirišemo dobro, a zbog svoje nježnosti ne iritiraju druge

parfemi
Foto: Shutterstock

Kada dođu topli ljetni dani, uvodimo brojne promjene u svoju garderobu pa umjesto debelih slojeva odjeće sve češće posežemo za laganom i lepršavom odjećom u kojoj ćemo se osjećati ugodno i koja je prikladnija za visoke temperature i sunce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LJETNI MIRISI

Parfemi s bergamotom savršen su izbor za ljeto - izdvojile smo favorite

Međutim, promjene bismo trebali uvesti i u svoje kozmetičke torbice, a to se ponajprije odnosi na izbor parfema. Za razliku od idealnih ljetnih komada, najbolje lagane mirise za ljeto koji neće djelovati previše napadno i silno ponekad je teško pronaći.

Lagani parfemi općenito su svježi ili vodenasti i mogu uključivati sezonske note poput kokosa ili morske soli, a najčešće sadrže i note poput citrusa, cvijeta naranče i bijelog mošusa. Takvi mirisi djeluju prozračno i lepršavo stoga su sjajan izbor za ljeto kada je zbog visokih temperature bolje izbjegavati teške i intenzivne parfeme. Takvi suptilni mirisi ujedno su i savršena opcija za nošenje na posao jer nam omogućavaju da mirišemo dobro, a zbog svoje nježnosti ne iritiraju druge.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjakinja za parfeme Élisabeth de Feydeau za Marie Claire je istaknula kako bismo ljeti trebali izbjegavati raskošne sastojke u parfemima poput tuberoze, začinske ruže, ouda, sandalovine i životinjskih nota jer oni djeluju zagušujuće i mogu biti teški. Ako si spremna u svoju kolekciju parfema ubaciti nekoliko laganih i nježnih mirisa koje ćeš moći nositi u svakodnevnim prilikama i na posao, u nastavku pogledaj neke od naših preporuka koji su ujedno idealan izbor za ljetne dane.

Prada Infusion D'iris Eau De Parfum - 86,79 €

Senzualna interpretacija irisa: svježe i lagano, poput nježnog vela. Dragocjen, neuhvatljiv i savršeno izbalansiran, podsjeća na čisti miris svježe lanene tkanine i gole kože.

Image
1/7