Sjajna koža

Ne voliš pudere? Ovo su najbolje BB i CC kreme za ovu jesen

Iako su slične, CC krema nudi veću pokrivenost od BB kreme. BB kremu je bolje koristiti u danima kada ti je potrebno više hidratacije, a kada želiš veću pokrivenost i zaglađenost zgrabi CC kremu

profimedia-0216337055.jpg
Foto: Profimedia.hr

BB i CC krema su već godinama dio gotovo svake kozmetičke torbice. BB i CC kreme upravo su ono što većina žena traži - proizvod između hidrantne kreme i pudera, koji hidratizira, štiti, ali i skriva nepravilnosti na licu. Najvažnije je što ovi proizvodi smanjuju potrebu za drugim proizvodima u rutini njege lica i šminkanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Imaš masnu kožu? Ovo su tekući puderi uz koje ćeš izbjeći neželjeni sjaj

Ovaj trend, laganijih proizvoda, nastao je u Aziji, kako se koža ne bi opterećivala - željeli su dobiti isti efekt kao s različitim vrstama pudera. BB krema je skraćeni naziv za "beauty balm" ili "blemish balm", a funkcionira kao podloga i hidratizira. Radi se o hibridu između proizvoda koji njeguje kožu, uljepšava, ali i štiti od UV zračenja. S druge strane, njegov sestrinski proizvod, CC krema, pruža veću pokrivenost i cilja na neujednačenu boje kože. CC kreme sadrže u sebi pigmente koji se prilagođavaju koži i riešavaju nedostatke poput crvenila, diskoloracije i u pravilu bolje prikriva nedostatke na koži od BB krema. Kao i BB kreme, mogu se koristiti same ili kao primer ako se nanose ispod tekućih pudera. Upravo zbog ovakvih novijih mogućnosti, sve više žene ne žele lice opterećivati teškom šminkom nego traže laganije podloge, a sljedeće BB i CC kreme odlično će odgovarati za taj cilj.

POGLEDAJ VIDEO: Što je botoks i kada se koristi?

1/9
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.