Možeš ih napraviti sama: Antibakterijske maske za čišću kožu lica

Koža je sklona različitim problemima jer svakodnevno dolazi u kontakt s bakterijama i nečistoćama - uz ove maske te probleme možeš spriječiti

Možeš ih napraviti sama: Antibakterijske maske za čišću kožu lica

Naša koža iz dana u dan dolazi u kontakt s najrazličitijim nečistoćama, prljavštinom, bakterijama, a čak i zagađenje okoliša na nju ima loš učinak. Upravo zbog toga, problemi s kožom sve su češći i pogađaju sve veći broj ljudi.

Svako toliko trebali bismo naći vremena da temeljito očistimo našu kožu lica i uklonimo sve nečistoće, koje mogu dovesti do puno većih problema. Kako bi temeljito očistila svoju kožu, ne trebaju ti skupi proizvodi prepuni kemikalija, jer one najvažnije antibakterijske sastojke već imaš kod kuće i kožu možeš očistiti na najprirodniji način.

Image

Jednostavna domaća maska za smirivanje osjetljive kože


Prirodne maske tvoju će kožu očistiti, ubiti štetne bakterije i spriječiti nastanak akni, prištića i ostalih kožnih infekcija. Ovo su neke antibakterijske maske koje možeš napraviti kod kuće.

1. Maska od kurkume

Jednu žlicu praha od kurkume pomiješaj s jednom žlicom meda i miješaj dok ne dobiješ glatku pastu. Tanak sloj maske nanesi na svoje lice, a nakon što se osuši, isperi. Kurkuma sadrži antibakterijska i protuupalna svojstva, a med je bogat antioksidansima te ima antibakterijska svojstva koja će ti očistiti kožu.

shimmer fallback

(Foto: Pexels)

2. Maska od aloe vere

Dobro promiješaj dvije žlice svježeg gela od aloe vere i jednu žlicu zelenog čaja u prahu. Nanesi na svoje lice i ostavi da djeluje 20 minuta, a zatim isperi. Zeleni čaj bogat je antioksidansima i često se koristi u njezi kože, a aloe vera ima protuupalna svojstva koja smanjuju nesavršenosti na koži. 

shimmer fallback

(Foto: Pexels)

3. Maska od sode bikarbone

Pomiješaj žlicu meda, žlicu sode bikarbone i žlicu maslinovog ulja, pastu nanesi na lice i ostavi da djeluje 20 minuta, a zatim isperi toplom vodom. Soda bikarbona ima antifungalna i antibakterijska svojstva, a pomiješana s maslinovim uljem i medom odlična je antibakterijska maska za lice. 

shimmer fallback

(Foto: Pexels)

4. Maska od cimeta

Žlicu cimeta u prahu pomiješaj sa žlicom maslinovog ulja i nanesi na svoje lice. Pusti sa se osuši, a zatim isperi toplom vodom i gelom za čišćenje lica. Ako ti je koža masna, umjesto maslinovog ulja možeš staviti gel od aloe vere. Cimet sadrži antibakterijska svojstva i odličan je u uklanjanju bakterija i nečistoća s tvog lica.

shimmer fallback

(Foto: Pexels)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.