Od marama do perlica

Povratak 90-ih: Vrijeme je da iz ormara izvadiš modne dodatke za kosu

Od marama i rajfova koji idu na baš svaku frizuru, do popularnih "scrunchie" gumica za kosu i šarenih perlica, ove modne dodatke jedva čekamo ponovno nositi

devedesete-kosa.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Devedesete su bile razigrano modno razdoblje, a modni trendovi iz ovog desetljeća ostali su prisutni sve do danas. U posljednje vrijeme sve je više trendova koji podsjećaju na devedesete pa se nerijetko osjećamo kao da smo se vratili nazad u vrijeme i živimo u prošlosti.

Image
Novi-stari trend koji obožavamo

Vratila se 'fen frizura' kakva se nosila devedesetih

Kožni sakoi, jarki printovi, nezaobilazni traper i trenirke - to su samo neki od trendova koji su obilježili ovo razdoblje, a jednako su važni bili i modni dodaci - što ih je više, to bolje. Ipak, vjerojatno niti jedan dodatak iz devedesetih nije toliko ikoničan kao modni dodaci za kosu kakvi su se tada nosili.

Od marama i rajfova koji idu na baš svaku frizuru, do popularnih "scrunchie" gumica za kosu i šarenih perlica koje su se stavljale na pramenove, primijetile smo da se značajan broj influencerica vraća ovim trendovima, što znači samo jedno - modni dodaci za kosu iz devedesetih ponovno su 'in'. A evo što se sve nosi i kako.

Marame

Šalovi i marame za kosu bili su sastavni dio uniforme iz devedesetih, a uglavnom su se nosili tako da ih se složilo u trokut i jednostavno svezalo oko kose. Marame odlično idu i uz kratku i uz dugu kosu, a u posljednje vrijeme sve ih više viđamo.

Rajfovi

Trake i malo deblji rajfovi za kosu sinonim su za svaki malo elegantniji look kakav se nosio u devedesetima, a nose se i danas. Idu na svaku frizuru i odlično pristaju na svaki outfit.

"Scrunchie" gumice

"Scrunchie" gumice bile su pravi hit u devedesetima i nosile su se na svaku frizuru - od repa do pletenica. Popularne su i danas, kada ih sve više viđamo na influencericama i njihovim frizurama.

Perlice u kosi

Nijedan modni dodatak ne podsjeća toliko na devedesete kao perlice u kosi, a to zna svaka osoba koja je odrastala u devedesetima i na početku dvijetisućitih - šarene perlice na prednjim pramenovima savršen su dodatak koji i danas obožavamo.