Savršena za blagdane

'Liquid hair': Sjajna 'tekuća' kosa nova je 'it' frizura

Zamisli ravnu kosu, toliko besprijekorno ravnu i sjajnu da izgleda gotovo tekuće - upravo to je "liquid hair", novi trend u oblikovanju kose koji je zaludio sve

liquid-hair.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Ako si mislila da je sjajna kosa trend koji nas napušta - u krivu si. Takozvana "liquid hair" ili "tekuća" kosa novi je trend koji odlikuje sjajna, ravna kosa kao iz salona. Primijećena na modnim pistama, influencerima i slavnim osobama poput Kim Kardashian i Dua Lipe, ova frizura postala je viralni hit i sve nas je osvojila, baš u vrijeme za blagdane.

Image
Neuredna kosa opet je 'in'

Razbarušena i teksturirana kosa hit je ove jeseni, a evo kako ju sve možeš nositi

S obzirom na sezonu blagdana koja je već počela, možda bi željela izgledati dodatno uglađeno, a tekući izgled kose savršen je za ponovno okupljanje s voljenima za blagdane. Svilenkasti izgled stvara meku, ultra sjajnu kosu nalik tekućini koja hvata svjetlost, stvarajući prekrasan efekt.

Zamisli ravnu kosu, toliko besprijekorno ravnu i sjajnu da izgleda gotovo tekuće - slavne osobe imaju tendenciju da dobiju ovaj "tekući" i vrlo sjajni izgled s keratinskim tretmanima u salonima koji pomažu u uklanjanju i najmanje kovrče na tvojoj kosi. Proces dubinskog zaglađivanja omogućuje mekši i sjajniji završetak.

Iako na prvu izgleda da se ova frizura može postići samo u salonu, vrlo se brzo i lako može napraviti i kod kuće s pravim alatima i proizvodima. Priprema kose je ključna – korištenje idealne kombinacije šampona i regeneratora ključno je za zdravu kosu, osobito tijekom zime, a posao mogu olakšati i hidratantne maske.

Kako bi dobila ovaj fluidni izgled, upotrijebi ulje za kosu po dužini i dobro je počešljaj. Nakon toga osuši kosu, a zatim male pramenove kose izravnaj peglom za kosu najmanje 3-4 puta svaki. Izravnaj ih dok ne postigneš gotovo tekuću teksturu. Tvoja nova frizura je spremna!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.