Kolagen u službi ljepote: Deset savršenih proizvoda koje trebaš uključiti u svoju beauty rutinu

U njezi kože, kolagen je vrlo bitan sastojak i o njemu se često govori, osobito kada je riječ o anti-age preparatima.

Kolagen u službi ljepote: Deset savršenih proizvoda koje trebaš uključiti u svoju beauty rutinu

Lijepa, zategnuta i sjajna koža san je svake žene, no kako starimo tako i kvaliteta naše kože opada. Smanjuje se proizvodnja kolagena koji je zaslužan za održavanje elastičnosti i čvrstoće kože.

Iako starenje ne možemo izbjeći, pravilnom njegom, zdravom prehranom te fizičkom aktivnošću možemo održati mladolikost i vitalnost te odgoditi pojavu bora.

Kolagen je zapravo protein i vezivno tkivo, a njegova je uloga u našem organizmu višestruka. Naša koža sama proizvodi kolagen, a zajedno s keratinom kolagen potiče elastičnost kože. Upravo radi toga, jedan je od najvažnijih saveznika za očuvanje mladolikosti. U njezi kože, kolagen je vrlo bitan sastojak i o njemu se često govori, osobito kada je riječ o anti-age preparatima. Osim u kozmetičkim proizvodima, često ga možemo naći i u obliku dodataka prehrani.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

via GIPHY

Koža kojoj nedostaje kolagena biti će opuštena, suha, beživotna i bez sjaja, s naglašenim borama. Upravo iz tog razloga, važno je u zrelijim godinama u svoju beauty rutinu uvesti proizvode koji sadrže kolagen koji potiče sjaj kože te smanjuje pojavu bora.

Na tržištu su danas dostupni mnogi kozmetičkih proizvodi u obliku krema, seruma i koncentrata koji u svom sastavu sadrže neki oblik kolagena ili pak sastojke koji potiču njegovu proizvodnju. Neke od najboljih donosimo u nastavku.

Foto: Instagram


Tekst se nastavlja ispod oglasa

1/11

Možda će te zanimati

Image
ŽENSKO ZDRAVLJE

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se suočavaju žene u 40-ima

Image
ZIMSKA BEAUTY RUTINA

Njega stopala važna je i u zimskim mjesecima – ovo su kreme za njegu koje volimo