Nova era plavuša

Kada je plavo-plavo: Imaš li hrabrosti za boju mora ili neba u kosi?

'Pročešljale' smo Instagram u potrazi za inspiracijom, odlučiš li se ovog proljeća hrabro na plavu boju kose

profimedia-0193035377.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ako želiš promijeniti frizuru i neće te zadovoljiti samo šišanje, već tražiš i novu boju, a one prirodne su ti dosadne, pokušaj s plavom. Ali onom pravom plavom, kakve su boje nebo, more i oči. Možda ti je teško zamisliti, ali plava sjajno stoji velikom broju žena. Čak i intenzivne nijanse poput kobalt i kraljevske plave. Njih pak frizeri preporučuju ženama s prirodno tamnijom kosom, dok onima sa svjetlijom preporučuju nježnije, pastelne i svjetlije nijanse.


"Pročešljale" smo Instagram u potrazi za inspiracijom, odlučiš li se ovog proljeća hrabro na plavu boju kose. Ne zaboravi, u tom bi slučaju trebala pažljivo birati garderobu kako ne bi izgledala kao papiga, već elegantna i moderna žena. Nas su očarale dvije nijanse - tirkizna plava i tamno plava kosa. Duboke plave nijanse frizuri daju vrlo profinjen izgled. No i svijetle su - mrak! Uvjeri se u nastavku.

Tamna plava kosa

Kao što smo rekle, tamne nijanse plave izgledaju vrlo profinjeno. Prije nešto više od 20 godina vrlo je popularna bila boja za kosu koja se zvala tamna noć, a bila je riječ upravo o tamno plavoj nijansi koja graniči sa crnom, a koja se, kao što vidimo, vraća u modu.

Tirkizna plava

U ovu smo se zaljubile - i u frizuru i u boju. Tko bi pomislio da tirkizno plava može ovako lijepo pristajati tenu i kosi?

Duga plava kosa

Plava boja odlično izgleda i u ispranoj inačici. Ovo ustvari ni nije isprana boja, već odaje takav dojam jer je plava neravnomjerno nanesena.

Plava na kratkoj kosi

Ako se po prvi uta odlučuješ za neuobičajenu nijansu na glavi, poput plave, puno je "bezbolnije" obojati kratku kosu. Kratke frizure bolje podnose ekstreme.

Ombre plava na plavoj

I dodat ćemo - na kratkoj. Još jedna odlična izvedba plave boje na kratkoj kosi. Kao što smo spomenule, svijetle nijanse efektnije su na svjetlijoj kosi.

Plavi pramenovi

Ovdje mislimo na doslovno plave pramenove koji će, što je i zadaća pramenovima, osvježiti tvoju kosu i zaintrigirati prolaznike.