Čarobna zimska nijansa

"Elza kosa" - nova hit boja kose kojom ćeš plijeniti poglede

Sjećaš se kraljice snijega i leda, Elze iz kultnog Disneyjevog crtića „Snježno kraljevsto'“? Njezina je kosa pokrenula Instagram frizerski trend koji postaje sve traženiji u salonima ljepote

BeFunky-collage (6).jpg
Foto: Unsplash

Zimska estetika nedvojbeno vrlo često uključuje bijele i sive tonove odjeće, make-upa, ali i tonova kose. Naime, ledeno plava nijansa boje kose ove je godine totalan hit, a naziva se i “Elza” bojom. Zašto “Elza”? Pa prema junakinji Disneyjevog hit animiranog filma “Snježno kraljevstvo” koji je 2013. oduševio javnost te postao kultni crtić čiju protagonisticu Elzu, kraljevnu s posebnim snježnim moćima, obožavamo. Upravo ona ima ledeno plavu boju kose koja neodoljivo podsjeća na snijeg ili pak led, a taj je njezin signature look preplavio i Instagram. Upravo s dolaskom zime mnoge se žene odlučuju naglasiti bjelinu svoje plave kose za vrijeme hladnih, blagdanskih mjeseci, a mi moramo priznati kako nam se ovaj koloristički stil jako sviđa.

Ova plava, gotovo posve bijela nijansa kose savršen je odabir za žene koje vole zanimljive lookove koji plijene pažnju. Ova je boja naime karakteristična po tome što doista krade poglede gdje god da se s njom pojaviš. Ona ne sadrži gotovo niti malo žutog podtona, već je gotovo u cijelosti kreirana bijelim, sivim i plavkastim tonovima kose u koje se ponekad može zavući i pokoja roskasta nijansa. Naravno, ovakva boja traži intenzivno blajhanje pa možeš očekivati da će ti dugotrajno furanje ovog stila oštetiti vlasi, no povremeno uživanje u ovom looku je dopušteno, pa se ne moraš bojati teškog oštećenja kose ukoliko odlučiš „Elza“ boju nositi samo tijekom blagdana.  

Image
Topli tonovi za hladnu zimu

Nosi se kosa boje medenjaka. Imamo inspiraciju s Instagrama

Bitno je samo da se pri bojenju prepustiš u ruke profesionalcima, jer će oni najbolje znati kako stvoriti prekrasnu igru ledenih tonova u kosi. Uz to, bitno je napomenuti da ovakva boja kose zahtijeva pomnu njegu pa traži posebne šampone za ledeno plavu kosu i snažne regeneratore koji će spriječiti isušivanje i oštećenje kose, a zadržat će i boju dulje postojanom.

U nastavku smo za tebe izdvojile apsolutno prekrasne lookove ovog tipa s Instagrama, a koji ljepotom oduzimaju dah. Provjeri koje to sve opcije i varijacije "Elza" kosa trenda postoje te se inspiriraj za sljedeći odlazak frizeru. Zapamti, ne postoji ljepša zimska boja kose od ove u nijansi leda!

Roskasto ledena kosa

Jedan od stilova "Elza" kose je i onaj koji kombinira tonove lila ljubičaste i nježno roze boje s podlogom od srebrno i ledeno plave. Ta kombinacija najvjernije prezentira izgled i tonove prirodnog leda i snijega, a iako izgleda apsolutno prekrasno, ako se odlučiš za bojenje kose u ovom stilu budi svjesna da se radi o jako invazivnom tretmanu vlasi. Uz to, ovakav look traži stalno održavanje boje, jer se nježni rozi i lila tonovi lako ispiru.

Savršeno bijeli pramenovi

Jedna od glavnih karakteristika ovog tipa kose je to što "Elza" boja sadrži snježno bijele, kristalno čiste pramenove koji prekrasno izgledaju. Svježi, svjetlucavi i gotovo pa srebrni, ovakvi pramenovi plijenit će pažnju svakoga tko ih vidi. Odlično naglašavaju plave oči, a najbolje pristaju damama svijetlije puti. Često se frizeri trude ovaj stil dovesti do savršenstva iznimnim sjajem vlasi, koje zaista izgledaju kao snježni, ledeni valovi koji padaju niz ramena.

Igra sivih tonova

"Elza" koloristički trend ne mora biti sveden samo na snježno bijele tonove već se možeš poigrati i s onima sivih nijansi. Naime, spoj bijelih i sivih, sijedih vlasi može izgledati iznimno lijepo, a posebno će dobro stajati ženama tamnije puti. Uostalom, trend nošenja sive i sijede kose proteklih je godina dobio na važnosti i popularnosti, pa nas ne čudi da je upravo ovakav look jedan od najtraženijih. Od tek nježnih sivih tonova, pa do kose kojom dominiraju tamnije sive nijanse - izbor je na tebi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.