Imaš problema sa suhim i ispucalim rukama? Isprobaj ove trikove

Pranje ruku sada je najbitnije, no to nažalost može negativno utjecati na kožu na rukama, osobito ako i inače imaš suhu i osjetljivu kožu

Imaš problema sa suhim i ispucalim rukama? Isprobaj ove trikove
Play logo

Suhe i ispucale ruke su problem s kojim se najčešće susrećemo tijekom zime, no ovih dana unatoč toplijem vremenu mnogi i dalje imaju problema sa suhoćom ruku. Uzrok svemu tome su, dakako, pojačano pranje ruku i često korištenje raznih dezinficijensa usred pandemije koronavirusa.

Play logo
Image

Mirisne kreme za ruke: ovo su naši favoriti za proljetne dane

Pranje ruku sada je najbitnije, no to nažalost može negativno utjecati na kožu na rukama, osobito kod onih koji i inače imaju suhu i osjetljivu kožu.  


via GIPHY

Play logo

Iz tog razloga, vrlo je bitno da se posvetimo dodatnoj njezi ruku, a neke od najboljih trikova i savjeta koji će ti pomoći ako imaš problema sa suhim i ispucalim rukama, donosimo u nastavku.

Biraj nježne sapune

Vrlo je bitno održavati redovnu higijenu ruku, ne samo zbog koronavirusa, nego i inače, no kod kupnje sapuna biraj one koji u svom sastavu nemaju agresivnih sastojaka koji bi ti mogli dodatno isušiti ruke. Biraj kremaste formule i sapune koji sadrže ulja ili pak one na bazi prirodnih sastojaka.

shimmer fallback

Peri ruke u mlakoj vodi

Pranje ruku u vrućoj vodi može pridonijeti isušivanju stoga ih radije peri u mlakoj vodi i uz pomoć blagog sapuna. Nakon pranja, dobro osuši ruke nježnim ručnikom.

Play logoshimmer fallback

Isprobaj piling ruku

 Iako ti možda zvuči kontradiktorno, nježni piling ruku može biti od velike koristi jer će ti pomoći da ukloniš mrtve stanice kože. Nakon pilinga, obavezno na ruke nanesi hranjivu kremu ili bademovo ulje.


Play logo
shimmer fallback

Uvijek nanesi hidratantnu kremu

Želiš li imati lijepe i njegovane ruke, uvijek nakon pranja nanesi hidratantnu kremu. Na beauty tržištu su nam danas dostupne zaista razne kreme za ruke, no obrati pažnju na sastojke i biraj one koje će dubinski nahraniti tvoju kožu. Na vrhu popisa sastojaka trebali bi se nalaziti glicerin, urea i ulja. Imaš li jako suhu kožu ili pak dermatitis, umjesto krema biraj koncentrate s ureom. Nemoj zaboraviti dobro nahraniti kožu na rukama prije odlaska na spavanje, a možeš ih namazati i vazelinom te staviti rukavice.  


shimmer fallback

Nosi rukavice kod čišćenja

Ovih dana svi i pojačano čistimo i pritom često koristimo agresivnije proizvode kako bismo se riješili virusa i bakterija. Ako i sama koristiš jača sredstva za čišćenje, a imaš osjetljivu kožu, obavezno nosi rukavice kako bi zaštitila ruke od štetnih sastojaka koji se nalaze u sredstvima za čišćenje.

Play logoshimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.