Imaš masnu kožu lica? Ovo je naš izbor proizvoda za čišćenje koji će je držati pod kontrolom

Izbori se s viškom sebuma i uravnoteži kožu lica s jednim od ovih proizvoda za čišćenje masne kože lica

Imaš masnu kožu lica? Ovo je naš izbor proizvoda za čišćenje koji će je držati pod kontrolom

Svi koji se muče s masnom kožom lica znaju koliko je teško brinuti se o takvom tipu kože, kao i pronaći odgovarajuće proizvode koji će višak sebuma držati pod kontrolom. Ovakav tip kože često zahtijeva prilagođenu rutinu njege lica s posebno odabranim proizvodima za čišćenje i njegu, kao i pouzdan kompaktni puder koji uvijek mora biti pri ruci kako bi masnoća kože bila pod kontrolom. 

Jedan od glavnih uzroka masne kože najčešće je pretjerana aktivnost lojnih žlijezda koje proizvode previše ulja. Previše ulja može začepiti pore i privući bakterije te činiti kožu sjajnom, stoga taj višak ulja s lica treba ukloniti. Ali s pravim proizvodom za čišćenje lica, onim koji će zaustaviti lučenje viška sebuma, ali pritom temeljito očistiti tvoju kožu i ne isušiti ju, minimiziranje sjaja tvoje kože zahtijevat će mnogo manje posla.

Image

Od prljave jastučnice do proizvoda za kosu, evo što sve može uzrokovati akne


Mi smo odabrale deset najboljih proizvoda za čišćenje koji će dubinski očistiti tvoju kožu i matirati ju, pritom pazeći na jednu od najčešćih nuspojava masne kože - začepljene pore i izbijanje akni. 

1. Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine, 43 kn

Image


Neutrogenin gel za čišćenje protiv sjaja kože lica i proširenih pora namijenjen je masnoj koži lica. Nježno i temeljito ju čisti, regulira proizvodnju sebuma i ostavlja mat efekt na koži, pritom sprječavajući isušivanje kože lica.

2. La Roche-Posay Effaclar, 109 kn

Image

Gel za dubinsko čišćenje masne i osjetljive kože lica nježno uklanja nečistoće i sebum s lica te ublažava vidljivost mitesera. Smanjuje sjaj kože i pogodan je za osjetljivu kožu. 

3. Bioderma Sébium H2O, 123 kn

Image

Biodermina micelarna voda za mješovitu i mansu kožu lica s dozerom dubinski čisti pore te uklanja i otporni make-up. Sprječava prekomjerno isušivanje kože i smanjuje prekomjerno stvaranje sebuma. 

4. Vichy Normaderm, 107 kn

Image

Vichyjeva njega za čišćenje za masno i problematično lice temeljito umiva i čisti cijelo lice, uklanja mitesere i suvišnu masnoću, kao i mrtve stanice kože. 

5. Ziaja Med Antibacterial Care, 35 kn

Image

Hipoalergijski gel za čišćenje za masno i problematično lice regulira proizvodnju sebuma i dubinski hidratizira kožu. Nježno i temeljito umiva cijelo lice. 

6. Declaré Pure Balance, 138 kn

Image

Gel za čišćenje za mješovitu i masnu kožu nježno i temeljito umiva cijelo lice i ugodno ga osvježava te regulira proizvodnju sebuma. 

7. Lancôme Pure Empreinte Masque, 303 kn

Image

Maska za čišćenje za mješovitu i masnu kožu s bijelom glinom uklanja s kože višak sebuma i ostalih nečistoća, te istovremeno smanjuje vidljivost pora. Kožu ostavlja savršeno glatkom, zdravom i blistavom. 

8. Uriage Hyséac, 109 kn

Image

Hipoalergijski gel za čišćenje za mješovitu i masnu kožu nježno i temeljito umiva cijelo lice, regulira proizvodnju sebuma i ugodno osvježava kožu.

9. AA Cosmetics Help Acne Skin, 41 kn

Image

Gel za čišćenje za smanjivanje sebuma bez parfema regulira proizvodnju sebuma, sprječava isušivanje kože lica te nježno i temeljito umiva cijelo lice. 

10. Shiseido Generic Skincare Deep Cleansing Foam, 334 kn

Image

Pjena za dubinsko čišćenje za masno i problematično lice nježno i temeljito umiva cijelo lice, regulira proizvodnju sebuma i djeluje regenerativno.