Kako ih pravilno očistiti?

Slavna vizažistica otkrila koji je najbolji način za čišćenje make up kistova

Kistovi za nanošenje šminke vrlo su važni kako bi šminka na kraju izgledala što bolje i zato je vrlo važno redovito ih čistiti - a mi znamo i kako

makeup-kistici.jpg
Foto: Unsplash

Ako si jedna od onih žena koje se šminkaju na svakodnevnoj bazi, vjerojatno koristiš kistiće na kojima se nakupilo šminke. Upravo zbog toga, tvoji ti kistići neće moći pružiti savršeno prekrivanje koje tražiš. Zato je važno znati kako pravilno očistiti kistove za šminkanje, jer ne samo da će izgledati kao novi, već će s redovitim čišćenjem trajati godinama.

Image

Sve ih radimo: Česte greške u šminkanju zbog kojih izgledamo starije

A kako bi znala kako što efikasnije očistiti kistiće, slavna vizažistica Robin Black za Who What Wear podijelila je nekoliko svojih stručnih savjeta uz koje će ti kistići dulje trajati. "Za tvoje osobne kistove za šminkanje idealno je očistiti jednom u tri do četiri korištenja", rekla je i dodala da su kistovi kojima nanosiš kremaste proizvode, poput tekućeg pudera, skloniji bakterijama, za razliku od onih kojima nanosiš proizvode u prahu, poput sjenila ili pudera u prahu.

Kada je riječ o postupku čišćenja kistova, Black započinje s malo plićom zdjelicom tople vode, u kojoj ostavi kistove da se namoče nekoliko minuta. Zatim će na njih staviti poseban sapun za čišćenje kistića i na kraju ih isprati. A kad ima malo više vremena, onda odluči dodati još malo regeneratora za kosu i ponovno isprati. Ako je na kistiću još uvijek vidljiv proizvod, potrebno je ponoviti postupak.

Black također spominje općeniti savjet koji treba imati na umu kada je riječ o kistovima za šminkanje - "uvijek ih treba pomirisati, a ako i nakon čišćenja mirišu čudno ili pljesnivo, baci ih". A sada kada znaš kako ih pravilno očistiti, izdvojile smo neke odlične kistove za šminku uz koje će tvoj make up look izgledati besprijekorno.

Diva & Nice Cosmetics Professional, 28 kn

Kist za highlighter ima nježne čekinje i idealan je za nanošenje kremastih i puderastih proizvoda.

Image
Foto: Notino

Essence Bronzer Brush, 29 kn

Kist za bronzer pogodan je za nanošenje puderastih proizvoda. Kist za bronzer Essence Bronzer Brush s nježnim, zakošenim vlaknima lijepo će pratiti crte lica i dati mu dašak brončane preplanulosti.

Image
Foto: Notino

BrushArt Everyday Collection, 32 kn

Kist za sjenčanje i prijelaze omogućava brzo nanošenje sjenila za oči, pomaže usavršavanje make-upa i olakšava nanošenje sjenila za oči.

Image
Foto: Notino

Makeup Revolution Rose Gold, 36 kn

Kabuki kist za puder pogodan je za nanošenje kremastih i praškastih proizvoda, a čine ga gusta, mekana, 100 % veganska vlakna.

Image
Foto: Notino

Royal and Langnickel Chique RoseGold, 39 kn

Kist za mineralni puder u prahu idealan je za nanošenje puderastih proizvoda. Ima specijalni oblik radi lakše i preciznije aplikacije.

Image
Foto: Notino

Real Techniques Original Collection Finish, 58 kn

Multifunkcionalna četka odlična je za nanošenje puderastih proizvoda. Nježna vlakna omogućuju prirodan dojam šminke, a idealna je za rumenilo, bronzer i highlighter.

Image
Foto: Notino

Real Techniques Original Collection Finish, 66 kn

Kist za make-up i puder ima specijalni oblik radi lakše aplikacije. Idealan je za nanošenje puderastih i kremastih proizvoda.

Image
Foto: Notino

BrushArt Professional, 84 kn

Kist za rumenilo osigurava savršeno šminkanje lica te preciznu i laku aplikaciju.

Image
Foto: Notino

Real Techniques Control Your Coverage, 110 kn

Kist za konturiranje sa šminkom 3 u 1 idealan je za nanošenje puderastih proizvoda. Ima specijalni oblik radi lakše aplikacije i nježne čekinje.

Image
Foto: Notino

NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, 125 kn

Kist za tekući puder za nanošenje kremastih proizvoda. Ima specijalni oblik radi lakše i preciznije aplikacije.

Image
Foto: Notino