Sve ih radimo: Česte greške u šminkanju zbog kojih izgledamo starije

Obožavamo šminku i igranje s bojama, ali kako godine prolaze važno je prilagoditi make up našem licu

Sve ih radimo: Česte greške u šminkanju zbog kojih izgledamo starije

Znamo da ne možemo zaustaviti vrijeme i da nam koža s godinama izgleda drugačije, ali ono što možemo učiniti je starjeti graciozno i ponosno. Šminka je tu da nam pomogne da se osjećamo ljepše i istaknemo ono što volimo na sebi, ali s druge strane, ako ne koristimo pažljivo make up možemo čak izgledati starije.

Image

Monika, Rachel ili Phoebe odsad i u tvom neseseru! Lansiran make up inspiriran 'Prijateljicama'


Godinama se šminkaš na isti način? Možda o tome dugo nisi razmišljala, ali možda je dobro s vremena na vrijeme nešto malo promijeniti, ali i izbjeći sve pogreške koje ti mogu "dodati" koju godinu više. via Giphy

1. Koristiš crnu olovku za oči

Postoji različiti načini kojima možeš istaknuti oči, a to nije crna olovka za oči. Kako starimo, sve treba biti jednostavnije jer s godinama koža oko očiju postaje tanja i gubi punoću. Crna olovka samo će istaknuti bore i umor oko očiju. Dobro je koristiti nježnije nijanse poput smeđe. Kod plavih očiju bolji efekt dat će bakreno smeđa, zelene oči izgledat će svježije s tamno ljubičastom, a smeđe oči s tamnoplavom olovkom.

Image


(Foto: Pexels)

2. Ne uređuješ obrve

Obrve su okvir na licu i vrlo je važno je da imaju lijep oblik. Ako si zbog modnih trendova proteklih desetljeća "ostala" bez obrva danas uz različite tehnike možeš dobiti punoću obrva. Najbolje je obrve ostaviti u prirodnom obliku, te ih samo uređivati. Različiti gelovi za obrve mogu pomoći da izgledaju ljepše i punije,a također ih treba više oblikovati prema gore što dalje od očiju za otvoreniji pogled.

3. Krivi odabir korektora

Prava boja je dobitak za lice! Ako si prirodno sklona podočnjacima, korektor s ružičastim tonovima najbolje će odgovarati svjetlijoj boji koži, dok korektor s narančastom-žutom nijansom najbolje pomaže kod tamnije boje kože. Lice će izgledati puno svježije ako samo izabereš nijansu ili dvije svjetliji korektor od boje kože.

Image


(Foto: Pexels)

4. Krivi odabir podloge

Postoje dvije vrste pogreške kod podloge - odabir boje i pogrešno nanošenje. Prije nanošenja podloge vrlo je važno nanijeti hidratantnu kremu, a za zrelu kožu dobar je izbor mineralni puder jer ne ulazi u bore i stvara prirodniji izgled. Ovaj efekt se može dobiti i s tonirajućim kremama i BB kremama. Poglodu nanosi make up spužvicom, laganim tapkanjem.

5. Ne koristiš primer

Žene često preskaču ovaj proizvod jer ne znaju čemu služi, ali ni kako se koristi. Ako želiš da tvoja koža izgleda besprijekorno, ali i da make up dulje traje, primer bi trebao biti obvezan u tvojoj kozmetičkoj torbici. Može se nanositi prstima ili kistom na cijelo lice ili samo određene dijelove. Stavlja se prije korektora i podloge.

Image


(Foto: Pixabay)

6. Ne koristiš kremasta sjenila

Možda oduvijek koristiš sjenilo u prahu i nikada nisi iskoristila druge proizvode jer si zadovoljna. Ali znamo da je hidratizacija kože najvažnija pogotovo kod zrelije kože i zato su kremasta sjenila bolja. Sjenilo u prahu uvući će se u pregibe i bore već nakon nekoliko sati, a uz to će pridonijeti dehidraciji kože. Kremasta sjenila izgledat će ljepše, a uz primer trajat će cijeli dan i hidrirati kožu.