Čarolija poljupca krije se u mekim i nježnim usnama

Otkrijte savršene poljupce uz novi Avon Perfect Kiss ruž za usne

Čarolija poljupca krije se u mekim i nježnim usnama

Poljubac je dodir usnama kao gesta naklonosti, pozdrav, izraz poštovanja ili intenzivan intiman čin kojim izražavamo najdublje osjećaje prema drugoj osobi. On utječe na stanje svijesti i može djelovati beskrajno čarobno, zanosno, strasno i ljekovito. Poljubac su opjevali mnogi rimski pjesnici dok su Petrarca i Shakespeare o poljupcu pisali kao ispunjenju najveće sreće. Prvi filmski poljubac zabilježen je 1896. godine u filmu pod 'Kiss', a čim se pojavio, bio je okarakteriziran kao skandalozan i mnogi su tražili njegovu zabranu. Danas je teško zamisliti film bez ijednog poljupca, a velika pažnja posvećuje se i proučavanju njegovog utjecaja na tijelo. Zanimljivo je kako ljubljenje aktivira dvadeset i devet mišića, djeluje na prevenciju bora, oslobađa od stresa, a za vrijeme njegovog trajanja tijelo proizvodi tvari koje su jače i od morfija – otuda dolazi onaj intenzivan osjećaj sreće i euforije.

Smatra se da vatreni poljupci troše 50 do 100 kalorija i povećavaju izgaranje masnih nakupina u tijelu. Jedan od najpopularnijih i najstrastvenijih poljubaca svakako je francuski, iako u početku nije bio na dobrom glasu. Naime, naziv su mu dale Amerikanke i Britanke koje su na taj način htjele uvrijediti razuzdane Francuskinje, no vrlo brzo, ovaj je poljubac postao popularan i pokorio cijeli svijet. Osim francuskog, gotovo svakodnevno koristimo i druge vrste: konvencionalni ili društveni poljubac, znakovni poljubac te SMS poljubac.

shimmer fallback


Zamamne nijanse Avon Perfect Kiss ruževa za usne

Kako bi ovog Valentinova poljupce učinila savršenima, Kozmetička kuća Avon predstavila je novi ruž Perfect Kiss. Ovaj ruž, koji je dostupan u 24 nijanse za svaki look, usne čini glatkima i mekima, a njegova kremasta struktura pruža im potpuno prekrivanje. Ruž sadrži mješavinu prirodnih ulja kokosa i avokada te voćnih enzima koji u trenu pružaju više od 100% dodatne vlage. Zaštitno lice ovog ruža je model Irina Shayk, a dostupan je u 24 nijanse – od zamamnih ružičastih i ljupkih ljubičastih, preko privlačnih lila i senzualnih crvenih pa do zavodljivih koraljnih i onih prirodnih. Uz svaku od intenzivnih trendy, kremastih boja usne će izgledati besprijekorno.

Tri čitateljice koje točno riješe kviz 'Koliko znate o poljupcu', Avon i Žena.hr nagrađuju sa šest ruževa.

shimmer fallbackshimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.