6 najčešćih pogrešaka kod čišćenja lica

Čistiš li lice samo ujutro ili samo navečer prije spavanja, to nije dovoljno da tvoja koža lica ostane njegovana

6 najčešćih pogrešaka kod čišćenja lica

S godinama koža lica se opušta, gubi kolagen i prirodni sjaj, te joj treba posvetiti puno veću pozornost nego što doista misliš da je dovoljno. Sukladno tome, znanstvenici neprestano pokušavaju pronaći dovoljno dobre preparate i nove aktivne sastojke koji će pospješiti kvalitetu dnevne njege lica. Ovo je šest najčešćih grešaka  koje bi trebala izbjegavati kako bi tvoje lice izgledalo njegovano:

Pranje lica isključivo vodom 


Prva od brojnih prijetećih neprijatelje rutine u dnevnoj njezi lica je pranje lica samo vodom. Voda je dobra, ali nažalost nedovoljna za uklanjanje svih nečistoća koje se tijekom dana nakupe na površini lica ili u porama. Također, pripazi da ne pereš lice pretoplom ili vrućom vodom jer ona može vrlo isušiti kožu lica.

Prečesta upotreba pilinga


Pilinzi su dobri, ali nisu namijenjeni da ih koristiš svaki dan. Svakodnevno nanošenje pilinga tvoju kožu će dodatnu isušiti, iziritirati i učiniti suprotan efekt od onog koji želiš postići.

Sapun za pranje lica


Mnoge beauty blogerice i influencerice reklamiraju razne proizvode samo za novac i to ne znači da one doista i koriste svu tu kozmetiku za koju tvrde da je najbolja na svijetu. U slučaju da si odlučila i ti isprobati savjet pranja lica samo sapunom, imaj svakako na umu da sapuni narušavaju pH vrijednost tvoje kože, te ju čine suhom i lišenom prirodnih ulja.

Čišćenje lica samo navečer


Ukoliko smatraš da ujutro nije potrebno čistiti lice, razmisli još jednom o toj odluci. Na jastuku se tijekom noći nakupe mnoge bakterije i čestite prirodnih ulja iz kose koje se zalijepe za tvoje lice. Prije nego stavljaš šminku, obavezno lice pripremi na to i očisti ga. Isto tako, navečer nikako ne preskači uklanjanje šminke i njegu lica.

Sredstva koja nisu za tvoj tip kože


Postoji nekoliko tipova kože lica i svako od njih zatijeva prilagođenu njegu i preparate. To nije čisti marketinški trik, nego jednostavno briga za adekvatnu potrebu različitih tipova kože.

Pretjerivanje


Briga o koži je jedno, a pretjerivanje je nešto sasvim drugo. Stoga, ne čisti lice previše jer će ga to nagnati da se još više masti, stvara prištiće i akne, ili čak dodatno isušuje. Neka tvoja dnevna njega bude umjerene i u okvirima koje preporučuju stručnjaci.

Image

Top proizvodi za čišćenje lica za osjetljivu kožu