Znate li kako se pravilno izmjeriti

Znate li koja je idealna visina, težina i opseg struka za vas i kako se pravilno izmjeriti? U nastavku donosimo nekoliko detalja o tome kako se pravilno izmjeriti i koliko često se kontrolirati

Znate li kako se pravilno izmjeriti

Često se zamislimo i zapitamo kako se pravilno izmjeriti kada kupujemo u online trgovinama i često se dogodi da kupimo premalu odnosno preveliku odjeću. 
To je jedan od razloga zbog kojeg morate znati prije kupnje kako se pravilno izmjeriti i provjeriti tablice s veličinama kako bi izabrali pravu veličinu. 

ImageNije dovoljno se samo mjeriti ako ne znamo kako i što mjeriti,  stoga evo nekoliko crtica o tome kako se ispravno izmjeriti u odnosu na tip odjeće koji kupujemo.
Odjevne veličine mogu se naći gotovo na svakoj stranici s odjećom i obućom.

Ako kupujete grudnjak  mjerite preko leđa u visini leđnog izreza te naprijed preko grudnog nabora. Dakle, izmjerenim podprsnim obujmom dobivamo osnovnu veličinu: 70, 75, 80... odstupanje može biti 2 cm, što znači da veličina 70 odgovara izmjerenom podprsnom obujmu 68-72 cm.
Nakon toga izmjerimo prsni obujam. Mjeriti tako da krojački metar postavimo preko leđa u visini leđnog izreza, dakle tamo gdje se grudnjak obično zakopčava te preko prsnih bradavica do prsne kosti, odnosno do udubine među grudima.

Ako kupujete gaćice - za odgovarajuću veličinu treba izmjeriti obujam bokova i pasa. 
Obujam pasa izmjerite preko trbuha u visini pupka, gdje je obujam najmanji.
Obujam bokova izmjerite preko bokova i stražnjice, gdje je obujam najveći.
Na temelju dobivenih mjera u tablicama za veličinu pronaći ćete i odgovarajuću veličinu gaćica.

Kako se pravilno izmjeriti za kupnju kupaćih kostima? 
Za gornji dio kupaćeg kostima se izmjeri jednako kao za grudnjak. 
Nakon toga izmjerite prsni obujam (mjeriti preko leđa u visini leđnog izreza te sprijeda preko prsnih bradavica do prsne kosti).
Kada ćeš imati točne mjere, pogledaj u tablice koje ćeš pronaći kod svakog kupaćeg kostima te provjeri odgovarajuću veličinu.

Nadamo se da će vam ovi savjeti biti od koristi u sljedećim kupovinama.
.