Znate li kako otkriti stjenice u stanu?

Ako ne znate kako otkriti stjenice u stanu ili u prostoriji u kojoj privremeno boravite evo nekoliko savjeta za vas

Znate li kako otkriti stjenice u stanu?

Ubodi stjenica mogu uzrokovati ozbiljan psihološki stres! Evo kako otkriti stjenice i kako ih prevenirati

Stjenice NE prenose uzročnike zaraznih bolesti, ali su poprilično česti nametnici i uglavnom zbog njihovih neugodnih uboda, mogu predstavljati i ozbiljni zdravstveni problem upravo radi psihološkog stresa uzrokovanog ubodima.

Da biste ih se riješili morate znati i kako otkriti stjenice.
Odrasle stjenice nalikuju sjemenkama jabuke, imaju karakterističan sladunjav miris, sličan mirisu plijesni, čak se uspoređuju i s mirisom svježih malina. Miris se javlja pri većoj infestaciji ili kada se stjenice nagnječe. Možemo ih uočiti i po malim crnim točkicama koje ostaju od njihovog izmeta te po krvavim tragovima na posteljini nakon njihovog hranjenja.

Najgore situacije mogu vas zadesiti na putovanjima u hotelima gdje se stjenice razmnože donesene koferima pa stoga morate znati na vrijeme kako otkriti stjenice.
Prije nego što se raspakirate pri prijavi u hotelsku sobu, provjerite specifičan miris. Teški slatkasti miris mogao bi upućivati na to da je soba puna stjenica. Stjenice naime otpuštaju kemikalije koje im omogućavaju komuniciranje. Zatim provjerite krevet detaljnim pregledom jastučnice, plahte te zavirite ispod madraca. Ne zavirite i na tapecirani namještaj. Ono što tražite izgleda kao ostatci čahure odnosno ljuske, crne točkice i bijela jajašca.