Znate li kako napraviti linijski grafikon u Excelu?

Znate li kako napraviti linijski grafikon u Excelu?

Iako slični, raspršeni i linijski grafikon u Excelu razlikuju se i po načinu kako svaki od ove vrste grafikona iscrtava podatke duž vodoravne osi (poznat i kao os x) i na okomitoj osi (poznat i kao osi y).


Kako smo stvorili ovaj linijski i kako napraviti linijski grafikon u Excelu? Pomoću postupka koji ćemo navesti u nastavku možete stvoriti linijski grafikon sličnih rezultata. 


Za linijski grafikon koristite ogledne podatke za radni list. Na radni list kopirate podatke, a možete upotrijebiti i svoje podatke ako želite. Kopirajte ogledne podatke na prazan radni list ili otvorite radni list koji sadrži podatke koje želite iscrtati na linijski grafikon, te odaberite podatke koje želite iscrtati na linijski grafikon. 

shimmer fallbackOdaberite " Umetanje" , a zatim "Umetanje retka" (ili površinski grafikon). Sljedeći korak je linijski grafikon s oznakama.
Kliknite područje grafikona za prikaz na karticama "Dizajn i oblik" .

Idite na karticu "Dizajn" , a zatim kliknite na "stil grafikona" koji želite koristiti. Upišite željeni tekst te kliknite "Font", a zatim unesite željenu veličinu u okviru "Veličina" . 

Na grafikonu, odaberite legendu ili dodajte s popisa elemenata grafikona "Dodaj elementa grafikona" i zatim odaberite mjesto za legendu.

Na kartici Oblikovanje u grupi Trenutno odabrano kliknite "Oblikuj odabir". Pojavit će se okno zadatka Oblikovanje nizova podataka.
Sa svakom vrstom grafikona u Excelu, svaki put ćete prolaziti isti početni postupak da biste ga umetnuli.
Uobičajena vrsta grafikona je linijski grafikon. Excel nudi 2-D i 3-D, složene ili nezaštićene, sa i bez linija s markiranim linijama.
Linijski grafikon u Excelu je dobar za prikazivanje trendova tijekom određenog vremenskog razdoblja ili kategorija kada je njihov redoslijed ključan. Na primjer, imamo proizvode koji se prodaju za šest mjeseci, pa ako znate kako napraviti linijski grafikon u Excelu bit će to pun pogodak.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.