Znate li kako napraviti kalup za tortu od folije?

Ako volite raditi kolače ali još uvijek niste znalac koji poznaje sve tajne slastičarstva, za vas ovdje otkrivamo kako napraviti kalup za tortu od folije

Znate li kako napraviti kalup za tortu od folije?

Kalup za tortu je prije pečenja dobro obložiti da ne biste imali neželjene vizualne posljedice i da vam se biskvit ne bi raspao pari pokušaju da ga odlijepite od kalupa.

Umjesto da kupujete kalupe u obliku leptira ili srca, uz malo truda možete ih napraviti od folije. 

ImageBitno je da napravite više slojeva zbog čvrstoće i u foliji lako možete ispeći biskvit. Za dodatnu sigurnost foliju stavite na lim, a ne direktno na rešetke pećnice.

Evo kako pravilno napraviti kalup za tortu od folije

Svemoguća folija ima razne namjene. Tako uz pomoć debelog komada folije unutar svog kalupa za torte možete napraviti oblik koji želite i smjesu uliti unutra. 

Napravili ste sjajnu smjesu za biskvit i prezadovoljni ste svidjevši spužvastog 'napuhanka' izvađenog iz pećnice, ali u trenutku kada ste ga morali izvaditi iz kalupa dogodio se nered jer se donja strana biskvita nije odvajala od kalupa...
Kako se to više ne bi ponovilo donosimo vam jednostavnu metodu pečenja uz koju će vaši biskviti i torte izgledati savršeno, za to morate znati kako napraviti kalup za tortu od folije.

Najjednostavniji način da brzo i precizno obložite kalup za tortu je upravo folija.

Masni papir vjeran je saveznik u pečenju kolača koji sprječava biskvite da se lijepe za kalupe ili protvane. 
Sigurno ste i to pokušali i uvijek biste se iznervirali oko postavljanja papira koji nikako da se priljubi uz kalup te da ne stvara nabore na tijestu.
Rezanje kruga često bude preveliko, ili još i gore premalo u odnosu na ono što vam je potrebno.

Međutim, ponekad u žurbi nemamo vremena za pravilno izrezivanje papira, a u tom slučaju pomoći će nam aluminijska folija.

Papir za pečenje jeste vjeran saveznik u pečenju kolača koji sprječava biskvite da se lijepe za kalupe ili protvane. 

Obruč za pečenje dobro umotajte u nekoliko slojeva čvrste aluminijske folije, dodajte oblik koji ste napravili od tvrde folije i to je to.

Sada kada znate kako napraviti kalup za tortu od folije to bi trebalo ići jednostavno.