Božji dar

Ambiciozne i elegantne: Sretan imendan drage Mateje!

Za žene koje nose ime Mateja kažu da su šarmantne i pomalo tajnovite, a 21. rujna slavimo njihov dan

Imendan Mateja

Ime Mateja je hebrejskog porijekla i izvedeno je od starohebrejskog imena "Mattitjah" (hebrejski מתיתיהו) što u prijevodu znači "dar Božji".

Mateja je ustvari izvedenica od muškog imena Matej, a jako je popularno u Hrvatskoj i Sloveniji. Postoje mnoge verzije ovog popularnog imena: Mate, Matija, Matea, Mateja, Matko….21. rujna, na blagdan sv. Mateja evanđelista, slavimo njihov imendan.

Ponosna si i izravna i želiš živjeti život punim plućima. Imaš potencijal za postizanje velikih stvari, ali moraš se naučiti strpljenju. Kad učiniš nešto, dobro ili loše, možeš biti sigurna da tvoja djela neće proći nezapaženo.

Analiza imena Mateja

M - pametna si i uspješna u poslovnom svijetu

A - voliš analizirati situacije u kojima se nađeš i poznata si kao razumna osoba

T - teško ti je izraziti svoje osjećaje pa ponekad ostavljaš dojam nekomunikativne osobe

E - Možeš biti i tužna i sretna u isto vrijeme

J - ikona si tvrdoglavosti. Želiš posjedovati sve što vidiš - i većinom to uspijevaš

A - voliš analizirati situacije u kojima se nađeš i poznata si kao razumna osoba

Ne voliš biti ograničena bilo čime ili bilo kime. Budući da imaš visoke ideale, u mnogim si situacijama bila razočarana u ljude.

Ime Mateja dalo ti je osjetljivost i zahvalnost za finije i dublje stvari u životu. Najveći nedostatak u tvom životu je stabilnost i duševni mir. Kada si frustrirana ili ogorčena, onda si vrlo kritična i sarkastična.

Uživaš u čitanju, učenju i razmišljanju o mnogim različitim temama. Teško kontroliraš svoje misli i mogla bi mijenjati raspoloženje iz jedne krajnosti u drugu.

Mirno i tiho okruženje, osobito u prirodi, jedna je od tvojih najvećih želja, ali stalno se nekako nalaziš u kaotičnim uvjetima. Bez brige, sve će sjesti na svoje mjesto.

Sretan imendan drage naše Mateje!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.