Čestitaj svojoj Klaudiji!

Pune samopouzdanja i svjesne svojih vrijednosti: Sretan imendan svim Klaudijama!

Klaudije slave imendan i 20. ožujka, a mi smo saznale što se krije iza ovog predivnog imena

imendan klaudija.png

Klaudija je žensko ime latinskog porijekla, a značenje iza imena dolazi od latinske riječi "claudus", što znači hroma, šepava, nepotpuna. To je ime također izvedeno od prezimena drevne rimske obitelji "Klaudija", koje pak seže do rimskog epiteta "Claudus" što znači hrom ili šepav. Drugi oblik ovog imena je Klaudia ili Claudia.

U prvoj polovici 20. stoljeća, ime Claudia nije bilo vrlo popularno. Međutim, od ranih četrdesetih godina postalo je sve popularnije, ponajprije u Njemačkoj. Od sredine šezdesetih do sredine sedamdesetih, ime Klaudija bilo je među deset najčešćih ženskih imena, a na kraju šezdesetih godina, čak i broj jedan u statistikama. Od kraja osamdesetih godina ime sve više izlazi iz mode.

Image
Ime koje se ne zaboravlja

'Nomen est omen': Najljepša keltska imena za djevojčice i dječake

U Hrvatskoj, ime Klaudija jedno je od češćih imena i nalazi se među prvih 500, a danas ovdje živi oko dvije tisuće ovakvih imenjaka. Ime Klaudija javlja se uglavnom u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a najviše Klaudija živi na području Zagreba.

Kakve su osobe koje nose ovo ime?

Osobe koje nose ime Klaudija ostavljaju jak dojam na ljude u svojoj okolini, jer uvijek privlače pažnju. Klaudije su pune samopouzdanja i svjesne svojih vrijednosti.

Uglavnom postižu uspjeh u životu jer ne mogu podnijeti da gube, a skriveno značenje iza njihovog imena otkriva da su one ljubazne, drage i jednostavne osobe.

Svim našim Klaudijama želimo sretan imendan!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.