Zašto je i zimi važno koristiit mineral budućnosti?

Dobro je poznato da su arsen, kadmij i živa izrazito toksični teški metali koji se u određenim količinama mogu naći u raznim namirnicama koje svakodnevno koristimo.  Ima ih u žitaricama, ribi i morskim plodovima, mesu te voću i povrću.

cover.jpg
Foto: Nikola Zoko

Baš kao cijele godine i zimi je odlično koristiti zeolit. Mineral budućnosti kako ga mnogi nazivaju- ključan je u borbi s teškim metalima u svakodnevnom životu! Ima ga u prodaji s potpisom mnogih brendova, a razlikuju se po udjelu prirodnog minerala u proizvodu! Znate li da je ZEOTEX zeolit hrvatski proizvodi na bazi vrhunskog 100% prirodnog minerala zeolita koji upija toksine i čuva zdravlje cijele obitelji? Ovu je tvrdnju potvrdilo istraživanje Fakulteta agro biotehničkih znanosti Osijek (FAZOS) provedeno 2021.godine uslijed sve češćeg povlačenja prehrambenih proizvoda s polica trgovina. Samo u 2021. s hrvatskog tržišta povučeno je čak 118 prehrambenih proizvoda od kojih su mnogi sadržavali pesticide.

Opasnost današnjice - teški metali!

Dobro je poznato da su arsen, kadmij i živa izrazito toksični teški metali koji se u određenim količinama mogu naći u raznim namirnicama koje svakodnevno koristimo.  Ima ih u žitaricama, ribi i morskim plodovima, mesu te voću i povrću. Može li se u svakodnevnom životu smanjiti unos teških metala u lancu prehrane? Odgovor je stigao u već spomenutom istraživanju kad su znanstvenici utvrdili da fini mikronizirani Zeotex zeolit uklanja više od 90% pojedinih oblika teških metala. I to zamislite, vrlo jednostavnim postupkom- namakanjem namirnica u vodi kojoj je dodan prah Zeotexa u trajanju od 30 minuta. Znanstveno je dokazano kako ZEOTEX zeolit uklanja više od 90% teških metala iz namirnica.

Kako djeluje ZEOTEX?
Kad bi se slikovito opisao način djelovanja zamislite mrežu (što je i stvarna struktura zeolita) koja veže, odnosno zarobljava toksine, pesticide, kancerogene tvari, organske otrove i teške metale te time ostvaruje antibakterijski, detoksikacijski, antioksidativni i imunostimulacijski učinak!

Beauty rutina!

U Zeotex beauty rutini nalaze se dva proizvoda (krema i maska za lice)  čiji su osnovni sastojci zeolit i microsilver (elementarno srebro) koji predstavljaju sinergiju u revolucionarnom djelovanju na kožu.Već nakon nekoliko dana korištenja vidljivi su rezutati. 

Image
Foto: Nikola ZokoZEOTEX DERM je krema koja kombinira ova dva sastojka zbog čijeg uzajamnog djelovanja tvari, blagotvorna aktivnost na koži još je učinkovitija i unaprijeđena. Sprječava pojavu problema kože, a postojeće olakšava. Blagodatno djeluje na suhu i nadraženu kožu koju vlaži, omekšava i smiruje. Podupire sposobnost obnavljanja kože te popravlja strukturu kože, čime je izgled kože poboljšan i svjež.
PRIMJENA: Zeotex derm kremu potrebno je nanijeti  na čistu kožu i nježno umasirati, jednom do dva puta dnevno, ili po potrebi.

ZEOTEX MASKA, maska za lice za duboku revitalizaciju!
Ova maska na poseban način potiče prirodnu regeneraciju stanica, djelujući na elastičnost kože i smirivanje upale. Upravo zato je postala bravi beauty hit na tržištu!  U svom sastavu ima i gel crvenih algi koji se dobiva biotehnološkim procesom iz pacifičke crvene alge. Hijaluron nove generacije, PrincipHYAL® Cube3,  reagira direktno na stanice omogućavajući dvostruku i snažniju prodornost aktivnih tvari u epidermalni sloj kože.

Prirodna revolucija za njegu kose i vlasišta!
Ova će godina biti u znaku ZEOAZUKI maske za kosu i vlasište namijenjena njezi i revitalizaciji zahtjevne, tanke kose sklone ispadanju. Istraživanja su pokazala (a i dala odlične rezultate) da maska revitalizira i regenerira vlasište, potiče rast kose, poboljšava zdravo funkcioniranje vlasišta i folikula dlake u svim aspektima. U čemu je tajna? Klinički ispitana i dokazano nagrađivana klica mungo graha i crvene djeteline Akosky AZUKI , koje se nalaze u ovom proizvodu, pridonose smanjenju ispadanja kose i poboljšanju gustoće kose, čineći je otpornijom i snažnijom. Ima izvanrednu sposobnost poticanja proizvodnje faktora rasta u folikulu vlasi snagom prirodnih biljnih učinaka i uspostavljanjem zdravog ciklusa rasta kose. Djeluje protiv ispadanja kose te podupire zdravo funkcioniranje vlasišta i folikula dlake. Uz spomenute sastojke u ovoj se maski nalaze  i biljno ulje ricinusa  (potiče rast, gustoću i obnavljanje), kokosovo ulje ( njega i sjaj, antioksidativna i antimikrobna svojstva), ulje konoplje (smanjuje ispadanje kose, za njegu i zaštitu kosu, potiče rast i održava vlasište zdravim), ali i korijen koprive, niacinamid, vitamin E. Kako se nanosi ova maska? Nanijeti na čistu i mokru kosu, ostaviti 15-20 minuta i temeljito isprati vodom. Nakon nanošenja maske, zaštititi kosu kapom za tuširanje kako bi se poboljšalo djelovanje maske. Kod težih oštećenja ili problema s vlasištem preporuka stavljati masku najmanje 3-4 puta tjedno.