Znamo gdje besplatno gledati serije i filmove u ovim danima samoizolacije

Brojne platforme iz solidarnosti su omogućile potpuno besplatno korištenje usluga i uljepšale nam ovo izolacijsko razdoblje

Znamo gdje besplatno gledati serije i filmove u ovim danima samoizolacije

Samoizolacija je zbog koronavirusa već neko vrijeme dio naše svakodnevice, jer posljednje dane većina nas boravi kod kuće. 

Neki od nas zbog prirode posla ne mogu ni raditi, neki rade od kuće, a neki i dalje svakodnevno moraju odlaziti na uobičajeno radno mjesto. Međutim, apsolutno svima nam je zajednička jedna stvar: slobodno vrijeme koje je dosad bilo puno aktivnosti na otvorenom, na javnim mjestima uz veće grupe ljudi, druženja u kafićima ili obroka u restoranima sada je zamijenjeno boravkom kod kuće i osmišljavanjem kućnih aktivnosti. 

Image

Psihologinja Ana Čerenšek o panici, strahu i kako organizirati život za vrijeme koronavirusa


U svakom slučaju, samo odgovornim djelovanjem možemo pobijediti koronavirus i spriječiti njegovo širenje, a samoizolacija je ovdje ključna. Zbog toga je i hashtag #ostanidoma zavladao društvenim mrežama i podsjetio nas sve boravak kod kuće jedini način da se zaštitimo od ove epidemije, ali i da pomognemo osjetljivim i ugroženim skupinama te čitavom zdravstvenom sustavu. 

Držimo se one 'u svakom zlu neko dobro', pa iako stalni boravak kod kuće većini nas teško pada, posebno u ovim toplijim danima kad bismo najradije ispijale kavicu na terasi omiljenog kafića i uživale u druženjima s dragim ljudima - imamo ideju zbog koje će dani provedeni kod kuće proći brže, ali i zabavnije. 

Naime, brojni streaming i telekom servisi i druge platforme iz solidarnosti su omogućili potpuno besplatno gledanje filmova i serija te nas svojim potezom razveselili i uljepšali nam ovo izazovno razdoblje. 

shimmer fallback

(Foto: Pexels)

Pickbox NOW

Streaming servis među prvima je objavio poziv na solidarnost i odgovorno ponašanje te omogućio besplatno korištenje usluga tijekom trajanja ove izvanredne situacije, što znači da su sve serije, filmovi i dokumentarne emisije dostupne na područjima Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. 

RTL Play

Servis RTL-a, popularni RTL Play također je omogućio gledanje televizijskih emisija i serija, holivudskih blockbustera, dokumentaraca, ali i sadržaja za djecu, a ako u svom domu nemaš televizor, na RTL Playju možeš uživo pratiti i sav program s televizijskih kanala RTL-a. 

MAXTv

Od početka ovog tjedna, točnije od 16. ožujka, i Hrvatski Telekom je svojim korisnicima ponudio brojne besplatne usluge, od praćenja premijera, filmova, serija i crtića na Pickbox Now, Nova i RTL Premium paketima, ali i korištenje Snimalice za snimanje i praćenje sadržaja do sedam dana unazad te korištenje Instrukcije.tv, platforme koja uz video instrukcije pomaže osnovnoškolcima i srednjoškolcima u praćenju školskog gradiva. 

A1 Hrvatska

Svojim korisnicima TV usluge i A1 omogućio je besplatno korištenje usluga dječjih kanala poput Baby TV, Nick Jr. (eng.) Pickaboo, Duck TV, JimJam, TIJI, KiKa i Vavoom, ali i edukativnog kanala Da Vinci Learning.

HRTi

I aplikacija javnog servisa HRT-a priključila se ovoj solidarnoj akciji te tako nudi opcije gledanja i slušanja svih kanala, ali i videoteku s igranim serijama i filmovima, a koja će posebno biti zanimljiva onima koji su propustili pogledati neke od hitova hrvatske kinematografije poput nagrađivane drame Zvizdan ili romantične komedije Sonja i bik. 

Croatian.film

Za sve koji ne znaju, Croatian.film je besplatna platforma za promociju profesionalnog kratkometražnog filma, a na kojoj možeš pogledati odlične domaće filmove i uživati u učenju o redateljima i produkciji. 

Kino Mediteran

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina bila dugo zatvorena, a iako su tijekom ovog razdoblja zatvorili sva kina - na svojoj stranici na Vimeu, Kino Mediteran pokrenulo je 'kino u karanteni' te izdvojilo čak 20 filmova koji se mogu besplatno pogledati. Sve što je potrebno je unijeti kod KARANTENA, a broj kodova je neograničen. Zaista lijepa gesta! 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.