Božić je sve bliže

Za svačiji džep: Šest božićnih aktivnosti koje možeš isprobati ovog prosinca

Već smo zakoračili u najčarobniji mjesec u godini, a ako ti je ponestalo ideja što raditi u nadolazećim danima, s ovim predblagdanskim aktivnostima ne možeš pogriješiti

bozic-aktivnosti.jpg
Foto: Unsplash

Prosinac je tu, a s njim dolaze i razne vrste zabavnih blagdanskih aktivnosti u kojima možeš uživati, a u kojima može sudjelovati i cijela tvoja obitelj. Najčarobniji mjesec u godini sa sobom donosi toliko toga lijepoga, a iako ovaj mjesec često povezujemo s obiljem troškova, od darova do obilja hrane koju moramo pripremiti, još uvijek postoje neki načini da uživaš u ovom dobu godine bez da potrošiš cijelo bogatstvo.

Image
Znamo što gledati ovih blagdana

Ho, ho, ho: Koji je savršeni božićni film za svaki horoskopski znak?

To su uglavnom neke blagdanske aktivnosti koje možeš raditi kod kuće, u toplini svog doma, a za koje ti ne treba puno. Od gledanja omiljenih božićnih filmova i pečenja ukusnih božićnih kolačića do čitanja knjige s božićnom tematikom, izdvojile smo nekoliko predblagdanskih aktivnosti koje će te uvesti u božićno raspoloženje i s kojima ne možeš pogriješiti ovog prosinca.

Prošeći susjedstvom i gledaj božićne ukrase

Jedna od najboljih božićnih aktivnosti koja ne košta ništa, a dobra je za tvoje zdravlje jer si u pokretu, upravo je šetnja susjedstvom i gledanje božićnih ukrasa i lampica koje su tvoji susjedi postavili. Bez obzira na to gdje živiš, u blizini sigurno postoje barem jedna ili dvije kuće koje su svakih blagdana lijepo okićene pa ćeš sigurno imati što za vidjeti.

Ispeci božićne kolačiće

Nema veće radosti od pečenja božićnih kolačića koji cijeli dom zaviju u taj specifičan božićni miris. Bilo da pečeš omiljene medenjake, kolačiće od đumbira, muffine ili neke druge kolače i kolačiće koje voliš jesti u ovo doba godine, ovo može biti itekako zabavna aktivnost, posebno nakon pečenja, kada se posvetiš ukrašavanju kolačića. Zaposli svoje ukućane i dobro se zabavite!

Pogledaj božićni film

Omiljeni blagdanski klasik ili neki novi božićni film? Ovih blagdana pogledaj sve što ti srce želi, a iako ćemo se složiti da nema boljih filmova od klasika poput filmova "Vilenjak", "Sam u kući" i "Divan život", proširi horizonte i ovih blagdana pogledaj nešto što do sada možda još nisi imala priliku. To može biti neki novi ili neki stari film, a može biti i animirani film - bilo što što će te uvesti u svečano blagdansko raspoloženje.

Napravi božićne čestitke

Usavrši svoje "uradi sama" vještine i ovih blagdana svojim najmilijima izradi božićne čestitke iz kućne radinosti. Neće ti trebati puno toga, samo nekoliko papira, bojica i bujna mašta i kreativnost zahvaljujući kojima ćeš svoje ideje provesti u djelo. Ako ti dobro ide crtanje, nešto im nacrtaj, a ako voliš pisati, napiši neku lijepu čestitku - sigurno ćeš ih razveseliti.

Pročitaj božićnu knjigu

Čitanje knjiga s božićnom tematikom itekako može podići tvoje raspoloženje u ovim hladnim prosinačkim danima, pa učini sebi uslugu i posudi takvu knjigu u svojoj lokalnoj knjižnici. Uživaj u miru, tišini, svom društvu i dobroj knjizi, a ako ne znaš koju knjigu odabrati, imamo nekoliko ideja.

Prošeći adventom

Bez obzira na to živiš li u Zagrebu ili nekom drugom mjestu, prošeći adventom u tom gradu. Uživaj u predivnim ukrasima i svjetlima, počasti se fritulama i kuhanim vinom, otiđi na klizanje ili jedan od mnogobrojnih koncerata koji se ovih blagdana održavaju na otvorenom. Mogućnosti su beskrajne i sigurno ti neće biti dosadno.