Sva raskoš Božića

Tajna božićnog drvca: Što način na koji si okitila bor otkriva o tebi?

Dokazano je kako nas ranije ukrašavanje bora čini sretnijima, no možda nisi znala da sami ukrasi koje si izabrala govore puno o tvojoj osobnosti

pexels-marina-abrosimova-6291002.jpg
Foto: Pexels

Moderno ružičasto ili zeleno, srebrno, klasično crveno i zlatno - trendovi u boji kuglica i drugih ukrasa kojima uljepšavamo našu jelku mijenjaju se iz godine u godinu. Neke od nas ostaju vjerne svojoj omiljenoj kombinaciji, a neke će pak potražiti inspiraciju na društvenim mrežama i držati korak s najnovijim trendovima.

shimmer fallback

Među nama ima ljubiteljica bogate dekoracije s neizostavnim lampicama i ukrasima svih oblika, a opet ima i onih koje najviše vole minimalizam. No to hoćeš li na svoju jelku jednostavno objesiti svaku kuglicu koju imaš kod kuće ili ćeš ukrašavanju pristupiti s puno promišljanja otkriva neke pojedinosti tvog karaktera. Mi smo već okitile svoje božićno drvce i ponešto saznale o sebi - zabavi se i ti:

Klasično drvce

Klasično drvce je ono koje je okićeno na jednostavniji način, s kuglicama u maksimalno dvije boje i bez drugih ukrasa. Kombinacije boja najčešće su crvena i zlatna ili zlatna i srebrna, a sama jelka obavezno je zelena.
Ovakav način dekoriranja otkriva da si konzervativna i da nisi spremna isprobavati nove stvari. Rijetko kad napuštaš svoj zonu komfora. S druge strane, pouzdana si osoba i rado pomažeš drugima. Pravila su ti bitna i voliš živjeti u skladu s njima. Pomalo si opsjednuta kontrolom, sve u životu mora biti onako kako si zamislila, a ako se tvoji planovi izjalove, naprosto poludiš.

Originalno drvce

Najviše ti se sviđaju jelke koje su u nekoj boji, samo da nisu zelene. Također, sklona si ukrasima koje ćeš izraditi sama ili koji su neka alternativa klasičnim kuglicama, kao što su dekoracije od stakla, drveta ili papira.
Ovo pokazuje da se voliš isticati i uživaš u tome što si drugačija od drugih. Ti si ona koja će uvijek glasno izreći svoje mišljenje i također ona koja krši pravila. Visoko cijeniš svoj osobni prostor. Spremna si pokazati svoju snagu, uvijek si otvorena za nova iskustva i za eksperimentiranje. Prepreke na putu te ne plaše, dapače, doživljavaš ih kao izazove.

Kao iz slikovnice

Bez obzira na to imaš li djecu ili ne, voliš da tvoj bor izgleda bajkovito i slatko. Ukrasit ćeš ga šarenim kuglicama i figuricama kao što su mini orašari, anđelčići i gljive. Ako pitaš bilo koje dijete, tvoja će jelka biti najljepša.
Ovakav stil otkriva da si vjerojatno tip osobe koji često mijenja planove i teško donosi odluke. Puno razmišljaš o mogućim posljedicama svojih postupaka. S druge strane, lako nalaziš kompromise i trudiš se razveseliti druge. Društvena si i okružena različitim ljudima koje upravo ti držiš na okupu. Imaš nevjerojatnu sposobnost povezati ljude.

Neka bude svjetlo

Najviše voliš lampice - bor bez božićnih lampica za tebe nije prava stvar. Ovakav tvoj izbor pokazuje da si vedra i neovisna. Uživaš u svojoj individualnosti i voliš biti u centru pažnje. Tuđa mišljenja uopće te se ne tiču, o svemu odlučuješ temeljem osobnih iskustava. Brzo i lako sklapaš nova prijateljstva i nisi tip osobe koja voli biti doma. Uživaš provoditi vrijeme ondje gdje su buka i vreva.

Mix svega

Na svoju si jelku stavila od svega pomalo - tu su i kuglice i svjećice, figurice i lamete. Ovakav način ukrašavanja kazuje da si sanjar koji živi nepredvidivo. Otvorena si za sve prilike koje ti život nudi. No, kako imaš hrpu ideja i planova, zna se dogoditi da započneš nove projekte prije no što završiš stare. Fleksibilna si i uvijek nađeš rješenje za sve. Ljudi u tebe imaju povjerenja jer znaju da ćeš im uvijek pomoći pronaći izlaz iz komplicirane situacije.

Veličina nije bitna

Tvoje drvce je maleno i stane na stol ili na policu. Ukrasila si ga s nekoliko jednostavnih ukrasa. Ovakav stil božićne dekoracije govori da si osoba koja ne voli iznenađenja i promjene te da u životu igraš na sigurno. Skromna si i mirna, ne treba ti posebna pažnja drugih. Cijeniš ono što imaš i nemaš potrebu impresionirati ljude oko sebe. Smatraš kako bi svatko trebao biti vjeran sebi i prezireš fake osobe koje glume nešto što nisu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.