Sve im dobro stoji

Dužina je ipak bitna: Slavni muškarci s dugom kosom koji su neodoljivi

Ruku na srce, hollywoodski frajeri na našoj listi izgledaju dobro bez obzira na centimetre, ali je ono što je u njihovom slučaju značilo razliku između samo još jednog zgodnog glumca i pravog sex simbola upravo je duga kosa

profimedia-0424126409.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Obično smatramo da su frizure s dužom kosom prvenstveno za žene, ali kada muškarac pusti kosu izgleda nam još muževnije. Zanimljivo, zar ne?

Image
No beard day

Dan bez brade: Ovi slavni frajeri dokaz su da je i 'glatko slatko'

Duga kosa na muškarcu kroz čitavu povijest simbolizira snagu, samopouzdanje, dobro zdravlje - i u novije vrijeme buntovništvo. Sjeti se samo dugokosih hipija čije su frizure bile politički statement. U međuvremenu muškarci ne moraju izgledati kao rockeri, pripadnici kulta ili surferi da bi mogli 'isfurati' kosu dužu od vrhova ušiju.

Naime, u modi su dugokose muške frizure koje djeluju i njegovano i sexy. Za ovaj su, među ženama uglavnom dobrodošli, trend velikim dijelom zaslužne zvijezde kao što su Jake Gyllenhaal, Keanu Reeves i Jared Leto, ali i niz ostalih hollywoodskih faca koje su se ohrabrile škarama reći 'ne'.

Iskreno, nije nam bilo lako odabrati favorite za ovu listu, no evo 5 slavnih frajera za koje ne želimo da se ošišaju jer vjerujemo kako bi skupa s kosom izgubili i svoju moć - baš kao legendarni Samson. Jedno je sigurno, s ovim bismo muškarcima rado dijelile svoj novi skupi regenerator.

Jason Momoa

Ne znamo za tebe, ali kad kažemo dugokosi sexy muškarac prvo pomislimo na Jasona. Žene ga obožavaju, muškarci mu zavide. Ovom Aquamanu duga je kosa zaštitni znak i na prvi pogled jasno je zašto je tako. Nakon Igre prijestolja slavni je glumac odlučio zaobići frizera - na sreću cijele ženske populacije.

Jared Leto


Jared jednostavno ima lice za dužu kosu - savršeno mu pristaje i daje mu dozu tajnovitosti i ekstravagancije. Od svih muškaraca na listi ovaj glumac ima najdužu kosu - ne zadržava se na dužini do ramena, već često pušta da mu pada niz leđa. Zbog nonšalantnih valova njegova frizura ne izgleda ženstveno, nego uvijek ima taj sexy rock'n'roll 'štih'. S obzirom na to da i zvijezde imaju bad hair day, Jared ponekad kosu sveže u rep kada nije zadovoljan kako mu pramenovi padaju uz lice.

Johnny Depp

Osebujni glumac voli eksperimentirati s frizurama i dužinom kose, a pamtimo ga i po dugokosim likovima koje je tako dobro utjelovio - od legendarnog kapetana Jacka Sparrowa do čudaka Edward Škarorukog. No, ako Johnny pita nas, reći ćemo da mu najbolje stoji bob - takva frizura izvrsno naglašava njegovu umjetničku dušu.

Keanu Reeves

Iako smo ga zavoljele još kao kratkokosog Nea iz Matrixa, jednom kad je pustio kosu postale smo prave obožavateljice. Keanu dobro zna da je velik dio njegove seksepilnosti upravo u njegovoj frizuri - kosa do čeljusti daje mu izgled nježnog buntovnika, jednog od onih muškaraca zbog kojih žene gube glavu.

Brad Pitt

U redu, priznajemo, Brad je zgodan i s kartonskom vrećicom na glavi, sve mu frizure stoje izvanredno, ali daleko nam je najdraži s dugom kosom. Još otkad smo uzdisale za dugokosim Louisom u Intervjuu s vampirom znale smo da ga želimo - i to s dugom kosom. U međuvremenu Brad je pronašao svoj stil u njegovanoj poludugoj kosi koja nikad ne doseže dalje od ramena. Time je glumac koji je po izboru časopisa People čak dva puta bio proglašen za najseksepilnijeg muškarca na svijetu konačno dostigao čisto savršenstvo - mislimo da je spreman i za treću nominaciju.