Svaki početak je težak

Od Brada Pitta do Julianne Moore: Zvijezde koje su karijeru započele u sapunicama

Robin Wright proslavila se ulogom u popularnoj sapunici 'Santa Barbara', a u sapunicama se okušao i oskarovac Tommy Lee Jones, kao i brojni drugi, danas slavni glumci

zvijezde sapunice.jpg
Foto: Profimedia

Prije nego što su postali slavni, brojni su poznati glumci radili razne poslove. Njihovi počeci nisu uvijek bili jednostavni niti lagani, a mnogi su na početku svoje glumačke karijere prihvaćali razne uloge samo kako bi se probili u Hollywood.

Image
Nisu se planirali ni baviti glumom

Život kao na filmu: Glumci amateri koji su preko noći postali zvijezde

Tako su mnoge zvijezde poput Brad Pitta, Meg Ryan i Julianne Moore neke od svojih prvih uloga ostvarile u sapunicama, a više o njihovim pričama pročitaj u nastavku.

John Stamos

Zvijezda serije 'Puna kuća' u mladosti je radio u restoranu svog oca, a jedna od njegovih prvih uloga bila je ona u američkoj sapunici 'General Hospital'. Kako je jednom prilikom istaknuo, upravo je zbog te serije bio idol mnogih tinejdžerica početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Brad Pitt

Slavni glumac i dobitnik Oscara na početku svoje glumačke karijere, davne 1987. godine, pojavio se u sapunicama 'Another World' i 'Dallas', a tada naprosto nije mogao vjerovati svojoj sreći jer nije imao apsolutno nikakvog glumačkog iskustva.

Image
Foto: Profimedia.hr

Ryan Phillippe

Kad je imao samo 17 godina, glumac Ryan Phillippe pojavio se u seriji 'One Life to Live', a glumio je Billyja Douglasa - prvog gay tinejdežera na televiziji. Reakcija gledatelja je bila nevjerojatna, otkrio je glumac kojeg je kasnije proslavila uloga u tinejdžerskom filmu 'Okrutne namjere'.

 Julianne Moore

Talentirana 61-godišnja glumica danas se može pohvaliti izuzetno bogatom filmskom karijerom, a davne 1988. godine pojavila se u ulozi Frannie Hughes (i njezine polusestre Sabrine) u sapunici 'As the World Turns'. Svoju je ulogu reprizirala u travnju 2010. godine, kada je emitirana posljedna sezona ove američke sapunice.

Robin Wright

Ova slavna glumica i dobitnica Zlatnog globusa poznata je po ljepoti i iznimnom talentu, a proslavila se ulogom Kelly Capwell u sapunici 'Santa Barbara'.

Image
Foto: Profimedia.hr

Marisa Tomei

Marisa Tomei napustila je sapunicu 'As the World Turns' radi uloge u humorističnoj seriji 'A Different World', a nedugo nakon toga osvojila je Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu za film 'Moj rođak Vinny' iz 1992.

Alec Baldwin

Slavni glumac priznao je kako mu je dobivanje uloge u sapunici 'Knots Landing' vjerojatno bilo jedno od najvažnijih razdoblja u životu, a to mu je iskustvo kasnije pomoglo da se probije i u svijetu filma.

Tommy Lee Jones

Dobitnik Oscara u 70-im godinama prošlog stoljeća glumio je u sapunici 'One Life to Live', a tumačio je ulogu sumornog liječnika kojeg je na kraju ubila njegova žena. Najpoznatiji je po ulozi saveznog agenta u kultnom filmu 'Bjegunac', za koju je osvojio i Oscara.

Allison Janney

Sredinom 90-ih popularna glumica i oskarovka pojavila se u ulozi služavke Ginger u sapunici 'Guiding Light'. Kako je otkrila, bila je to jedna od njezinih prvih uloga koje su joj donijele zaradu.

Meg Ryan

Uz brojna druga , danas poznata lica, i američka glumica Meg Ryan pojavila se u sapunici 'As The World Turns'. Meg je tumačila bolju polovicu 'superpara' Stevea (Frank Runyeon) i Betsy, a epizoda u kojoj se odvija njihovo vjenčanje bila je druga najgledanija epizoda u povijesti sapunica.

Eva Longoria

Početkom 2000-ih, slavna glumica pojavila se u ulozi Isabelle Brañe u sapunici 'The Young and the Restless', a drugu značajniju ulogu u sapunicama ostvarila je u seriji 'General Hospital'. Nakon što je napustila svijet sapunica, proslavila se ulogom Gabrielle Solis u kultnoj seriji 'Kućanice'.