Očuvajmo planet

RTL Hrvatska pokreće društveno odgovoran program 'Projekt: Zeleno'

Svake subote, počevši od 18. rujna, gledatelji će u središnjoj informativnoj emisiji 'RTL Danas' moći pogledati prvi edukativni prilog nove rubrike 'Projekt: Zeleno' u kojem će se svaki tjedan obrađivati teme vezane za ekologiju

Jelena Pajic (4); Foto_Sandra Simunovic PIXSELL.jpg
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Zaštita okoliša i očuvanje prirode nikad nije bilo od veće važnosti pa je zbog toga bitno da kompanije u svoje poslovanje integriraju brigu za okolinu i društvo. Kao odgovor na povećanu zanimanje o planetu, RTL Hrvatska pokreće društveno odgovoran program pod nazivom 'Projekt: Zeleno'.

Projekt će djelovati na različitim platformama - od televizije, portala, društvenih mreža do različitih zelenih akcija i događanja. Cilj je projekta educirati javnost o važnosti očuvanja života na Zemlji te svim gledateljima i čitateljima ponuditi rješenja, savjete i prijedloge kako svaki pojedinac može pomoći planeti i biti dio ovog zelenog pokreta.

Prvu tematsku cjelinu 'Projekta: Zeleno' RTL-ovi će gledatelji moći pratiti u subotu 18. rujna u sklopu središnje informativne emisije 'RTL Danas', gdje će voditeljica te ujedno i ambasadorica projekta Jelena Pajić donijeti nevjerojatnu priču o inovativnom pošumljavanju dronovima.

Image

„U našem novom 'Projektu: Zeleno' pokušat ćemo ukazati na određene ekološke probleme, ali i drugima biti poticaj da naprave korak prema zelenijoj budućnosti, pokazati im da ima puno onih koji se trude, onih koji već zeleno razmišljaju i da zajedno možemo napraviti puno više. A moj je zadatak pronaći pojedince i inicijative koje imaju odlične ideje, predstaviti inovativne proizvode i projekte koji se trude da nam budućnost bude nešto svjetlija, odnosno zelenija. Jedan je primjer inovativni hrvatski projekt 'O2', koji ima odličnu ideju o očuvanju šuma i pošumljavanje provode, vjerovali ili ne - s dronovima!“ otkriva Jelena, koja se i sama trudi živjeti 'zelenim' načinom života.

Image

RTL-ova voditeljica i reporterka tako će svake subote donositi poučne i inspirativne priče, kao i primjere dobre prakse vezane za očuvanje prirode i kvalitetniji način života poput: pravilnog odvajanje otpada, mogućnosti recikliranja, akcija pošumljavanja, čišćenja, kao i razgovore sa stručnjacima iz područja ekologije. Uz to, Pajić će na kraju svakog priloga iznijeti koristan savjet koji svatko od nas može prihvatiti i uvrstiti u svoju svakodnevicu i tako se založiti za bolje sutra.

Imamo samo jedan planet i moramo ga očuvati za nas i buduće generacije. Svatko od nas može već danas napraviti korak nabolje i ostaviti pravi trag. Zbog toga se pridružite 'Projektu: Zeleno' i ne propustite pogledati prvi prilog u subotu od 18.30 sati na RTL-u!