Pogledajte u kinima: "Bitka za Pacifik"

Samo najveći će preživjeti! Nova fascinantna priča nenadmašnog vizionara Guillerma del Tora

Pogledajte u kinima: "Bitka za Pacifik"

Spektakularna akcija prepuna specijalnih efekata. Vanzemaljci prijete uništenjem Zemlje, oduprijeti im se možemo jedino divovskim robotima kojima upravljaju najbolji piloti! Slavni redatelj Guillermo del Toro donosi nam novu znanstveno-fantastičnu akcijsku avanturu "Bitka za Pacifik".

Kad se legije monstruoznih vanzemaljaca poznatih pod imenom Kaiju počinju izdizati iz mora, počinje rat koji će odnijeti milijune života i trošiti ljudske resurse. Za borbu protiv njih izrađeno je posebno oružje - masivni robot imenom Jäger - mnoštvo njih - koje istovremeno kontroliraju dva pilota čiji su umovi sinkronizirali nervnim spojem nazvanom Drift. Neprijatelj je iz napada u napad sve jači, pa čak i roboti izgledaju neobranjivo suočeni s njime.

Na rubu poraza snage koje brane čovječanstvo nemaju izbora nego se obratiti dvojici heroja koji to naizgled nikako nisu - iscrpljenom bivšem pilotu (Charlie Hunnam) i početnici koja nije prošla provjeru (Rinko Kikuchi). Zajedno pokreću Jägera i predstavljaju posljednju šansu čovječanstva pred apokalipsom.

shimmer fallback


Guillermo del Toro, nominiran za Oscara, (Pan’s Labyrinth) režirao je ovaj epski film prema scenariju koji su napisali Travis Beacham (ujedno i autor priče) i del Toro. Producenti filma su Thomas Tull, Jon Jashni, del Toro i Mary Parent, izvršni producent je Callum Greene, a koproducent Jillian Zaks.

U filmu "Bitka za Pacifik" glume Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), Idris Elba (Thor), Rinko Kikuchi, nominiran za Oscara (Babel), Charlie Day (Horrible Bosses), Rob Kazinsky, Max Martini, Clifton Collins, Jr., Burn Gorman i Ron Perlman (serijal Hellboy).

Ekipu filmaša čine Oscarom ovjenčani direktor fotografije Guillermo Navarro (Pan’s Labyrinth), scenografi Andrew Neskoromny i Carol Spier, montažeri Peter Amundson i John Gilroy i kostimografkinja Kate Hawley. Glazbu je skladao Ramin Djawadi. Za vizualne efekte zaduženi su John Knoll i James E. Price, a za animaciju Hal Hickel.

shimmer fallbackshimmer fallbackIntrigantna pretpostavka temelj je filma "Bitka za Pacifik". Na početku filma kroz Procjep na dnu Pacifika oslobađa se kataklizmička prijetnja po ljudski rod.

Redatelj Guillermo del Toro kaže:"Kroz taj portal stižu vanzemaljci veći i brutalniji od svega što smo ikad vidjeli - zovu se Kaijui. Čovječanstvo mora ujediniti snage i resurse i izumiti najveće, najdinamičnije i najsvestranije oružje - program Jäger - robote visine dvadesetpeterokatnice. Svakime od njih upravljaju dva pilota čiji su umovi spojeni. Svaki taj par pilota predstavlja posljednju šansu za opstanak čovječanstva. Ovaj je projekt ujedinio sve ono što sam u životu želio - vizualno, emocionalno… to je atmosfera nezaustavljive uzbudljive avanture o ljudskim pilotima i divovskim robotima koji se suprotstavljaju vanzemaljskim čudovištima kakva još nikad nismo vidjeli."

Producent Thomas Tull kaže: "Divovska čudovišta protiv divovskih robota - govori li vam to dovoljno o veličini, razmjeru, akciji i zabavi? A tu je i element misterije, jer mi nismo sigurni zašto Kaijui uopće napadaju, što žele niti kako će čovječanstvo reagirati. Kako se uopće možemo obraniti od njih?"

shimmer fallbackshimmer fallback


U filmu glume Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Rob Kazinsky, Max Martini, Clifton Collins, Jr., Burn Gorman i Ron Perlman.

Del Toro kaže: "Želim da ljude obuzme spektakl, krik i bijes, ali i da im život osvijetli hrabrost glavnih likova. Fizički, ljudska su bića najmanja u ovom filmu, ali njihov je duh najveći. Oni su pravi heroji."

Snimanje se odvijalo na svim setovima studija Pinewood (Toronto), a set je konstruiran tako da glumci (u specijalnim odijelima koje je izradio Legacy Effects) izgledaju kao da su zaista sudionici bitke. Redatelj kaže da su željeli gledatelje posjesti u pilotska sjedala i dati im osjećaj da su sami obučeni, spojeni i spremni povesti robota u bitku.

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallback


Izvorno ime: Pacific Rim 3D
Redatelj: Guillermo del Toro
Uloge: Charlie Hunnam, Idris Elba, Charlie Day
Žanr: SF akcija
Trajanje filma: 131 minuta
Godina: 2013.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.